Olimpija z Albo ali Maroussijem

Foto: Žurnal24 Jure Zdovc meni, da Olimpijina barka ne pluje v nepravo smer. FOTO: Boštjan Taco
Krog kandidatov za nastop v košarkarski Evroligi se znatno oža. Po povratnih tekmah prvega kola je postalo jasno, da bodo Ljubljančani igrali ali z Albo ali Maroussijem.
Oglej si celoten članek

Nasprotnik Uniona Olimpije v skupini C bo ali nemška Alba Berlin ali grški Maroussi. Nemci so na drugi tekmi zanesljivo s 77:62 ugnali francoski Le Mans. Pri Albi sta bila najbolj vroča Julius Jenkins in Adam Chubb, ki sta "darovala“ vsak po 12 točk, Chubb je pristavil še osem skokov. Marousssi je kar z 89:60 odpihnil Aris. Billys Keys in Michalis Palekanos sta temelja zmagi položila z 18 točkami.

Benetton Jasmina Hukića je trepetal za svojo usodo, saj je proti Ventspilsu na prvi tekmi izgubil za pet, doma pa je nasprotnika ugnal za osem točk. Nekdanji krilni igralec Uniona Olimpije je igral 23 minut, dosegel pet točk in nabral še tri skoke. Huka in njegovi tovariši se bodo za mesto v skupini Evrolige potegovali s francoskim moštvom Entente Orleanaise, ki je v dveh srečanjih pokorilo belgijski Spirou. Na domači tekmi so Francozi zmagali kar z 81:56.

Evroliga, kvalifikacije, povratne tekme 1. kola, v oklepajih so izid prvih tekem:

Entente Orleans : Spirou 81:56* (53:55)
Benetton : Ventspils 88:76* (73:78)

Alba Berlin : Le Mans 77:62** (60:61)
Maroussi : Aris 89:60** (67:69)

* zmagovalca se pomerita v drugem kolu kvalifikacij za mesto v skupini B
** zmagovalca se pomerita v drugem kolu kvalifikacij za mesto v skupini C

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.