Odprtje s svetovnimi prvaki

Foto: Žurnal24 Klobučar meni, da je reprezentančni dres zaslužil na podlagi dobrih iger. (Foto:
Znana je reprezentanca, ki bo v novi dvorani v Stožicah gostovala na otvoritveni tekmi. Slovenija, četrta ekipa Evrope, se bo pomerila s svetovnimi prvaki Španci.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca se bo na otvoritveni tekmi dvorane v Stožicah pomerila s svetovnimi prvaki Španci. Tekma bo 10. avgusta 2010. Rok za dograditev dvorane je sicer 20. junij, dvorana pa bo imela 12.380 sedežev, so sporočili na tiskovni konferenci Mestne občine Ljubljana.

Med drugim je predsednik KZS Dušan Šešok potrdil tudi napovedano kandidaturo Slovenije za organizacijo evropskega prvanstva v košarki leta 2013. Poleg Ljubljane bi tekme gostili še Celje, Maribor in Koper. "Od leta 1995 sem bil tudi osebno prisoten na vseh evropskih prvenstvih in lahko rečem, da bi bila Slovenija sposobna, brez kakršnihkoli težav, organizirati najboljše EP doslej," je bil samozavesten Šešok.

Na tiskovni konferenci je bil prisoten tudi župan MOL Zoran Janković, ki je napovedal povečanje Velike ledene dvorane Tivoli na 8600 sedežev za potrebe hokejske lige Ebel, ki bo razširjena na račun Male dvorane, ki bo lahko po novem sprejela okoli 2000 gledalcev. Janković pričakuje selitev evropskih tekem ekip RK Krim Mercator, KK Union Olimpija ter ACH Volley v novo dvorano v Stožicah že v naslednji sezoni. Ime za športni kompleks, ki ga bosta med drugim sestavljala tudi večnamenska dvorana in nogometni stadion, bo izbrano na natečaju, na katerem bodo lahko sodelovali vsi športni navdušenci po vsej občini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.