Odlična uvrstitev Govekarja na dirki po Britaniji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Govekar v četrti etapi britanske pentlje peti.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Matevž Govekar (Bahrain-Victorious) je v četrti etapi dirke po Britaniji zasedel peto mesto. Na trasi od Derbyja do Newark-on-Trenta (138,5 km) je pričakovano prišlo do sprinta glavnine, ki ga je dobil Francoz Paul Magnier (Soudal Quick-Step).

Magnier je za drugo zmago na britanski pentlji, dobil je tudi prvo etapo, ugnal domačina Ethana Vernona (Israel-Premier Tech) in Norvežana Erlenda Blikro (Uno-X Mobility).

Štiriindvajsetletni Govekar je ciljno črto prečkal kot peti in tako izboljšal prejšnji najboljši uvrstitvi na tej preizkušnji. V prvi etapi je bil osmi, v drugi pa deseti.

Stik z najboljšimi je izgubil v zahtevnejši drugi in tretji etapi ter izpadel iz boja za visoko mesto v skupnem seštevku, v katerem zaostaja 13:23 minute.

Foto: Profimedia Matevž Govekar

Skupno še naprej vodi zmagovalec druge in tretje etape domačin Stephen Williams (Israel-Premier Tech), ki ima pred rojakoma Oscarjem Onleyjem (DSM-firmenich PostNL) in Markom Donovanom (Q36,5 Pro) 16 oziroma 40 sekund naskoka.

Na šestdnevni dirki po Britaniji, ki se bo končala v nedeljo, se je v tekmovalni pogon vrnil dvakratni olimpijski prvak iz Pariza Belgijec Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step). Po izgubi časa v drugi in tretji etapi pa prav tako ne kroji razpleta pri vrhu skupnega seštevka.

V soboto in nedeljo bosta na sporedu še dve ravninski etapi, najprej v okolici Northamptona (149,6 km), nato pa še od Lowestofta do Felixstowa (158,4 km).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.