NZS bo siromašnejša za 14 tisoč frankov

Foto: Žurnal24 Čas za nakup "varne vstopnice" za SP v nogometu je še do 13. januarja. (Foto: Dr
Nogometna zveza Slovenije bo morala v blagajno Fife prispevati 14 tisoč švicarskih frankov zaradi pirotehničnih sredstev, odvrženih na igrišče, med srečanjem s Poljsko v Mariboru.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza pri doslednem upoštevanju svojih pravil seveda ne pozna milosti. Tričlanski disciplinski komite Fife je na seji 26. novembra v Egiptu obravnaval tudi poročilo delegata s tekme med Slovenijo in Poljsko, ko so bila z južne strani Ljudskega vrta na travnato površino odvržena pirotehnična sredstva.

FIFA je v dokumentu poslanem NZS zapisala: "NZS je odgovorna za neprimerno obnašanje med svojimi navijači in je posledično kršila 1. odstavek 67. člena Fifinega disciplinskega pravilnika. NZS se izreče kazen v višini 14 tisoč švicarskih frankov." V odločitvi disciplinskega komiteja je prav tako zapisano, da je to zadnje opozorilo NZS, saj bodo kazni v prihodnjih podobnih primerih hujše, jasno pa je, da je naslednja stopnja kazni prepoved igranja na določenem prizorišču.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.