Novopečeni slovenski reprezentant menja sredino

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nova okrepitev slovenske košarkarske reprezentance Josh Nebo naj bi kariero nadaljeval v Italiji.
Oglej si celoten članek

Naturalizirani slovenski košarkarski reprezentant Josh Nebo ni več član Maccabija iz Tel Aviva, je danes sporočil izraelski klub, navaja portal eurohoops.net. Svojo drugo sezono z Maccabijem iz Tel Aviva je končal z visoko zmago v izraelskem prvenstvu in uradno zapustil ekipo rumeno-modrih, za katero je igral od poletja 2022.

Nebo ni želel podaljšati pogodbe z Maccabijem, italijanski mediji pa navajajo, da bi lahko novopečeni slovenski reprezentant kariero nadaljeval v Olimpii iz Milana. Dobro obveščeni novinar Chema de Lucas je namreč objavil, da bo Nebo podpisal dvoletno pogodbo z italijansko ekipo, ki mu bo prinesla 1,6 milijona evrov.

Prvi test Slovenci ob debiju naturaliziranega Američana izgubili v Litvi

Šestindvajsetletni ameriški center Nebo, ki je bil rojen v Houstonu, je pred Maccabijem igral za Žalgiris in Hapoel Eliat. V pretekli sezoni v evroligi je v povprečju dosegal 11,2 točke in 7,1 skoka na tekmo kot najboljši skakalec evrolige.

Nebo je nedavno prejel slovenski potni list in bo za slovensko selekcijo igral v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu.

Naturalizirani slovenski reprezentant je, preden je leta 2022 podpisal pogodbo z Maccabijem, imel obetavno debitantsko sezono v evroligi z Žalgirisom iz Kaunasa, ko je v sezoni 2021/22 dosegal 8,8 točke in 6,2 skoka na tekmo.

Nebo, 207 centimetrov visoki center, je v času študija v ZDA igral za univerzi Saint Francis in Texas A&M. Velja za izjemno robustnega in eksplozivnega košarkarja, ki se dobro znajde na obeh straneh igrišča.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.