Novi strateg je Edmonds

Foto: Žurnal24 45-letni Randy Edmonds je velik del svoje trenerske kariere preživel na Švedskem
Malce nenavadno, med tekmo Olimpije in Beljaka je postalo jasno, kdo bo po novem vodil zmaje. Do ponovnega bruhanja ognja jih bo poskušal pripeljati Randy Edmonds.
Oglej si celoten članek

Pri Olimpiji so se odločili za nadaljevanje severnoameriškega trenerskega sloga. Američana Posmo, ki je ekipo vodil od novembra lani do oktobra letos, je po treh tekmah, na katerih je zeleno-bele vodil začasni trener Bojan Zajc, nadomestil 45-letni Randy William Edmonds, ki bo v Slovenijo po besedah tiskovnega predstavnika zmajev Tomaža Langerholca pripotoval v četrtek.

Slednji je po igralski karieri v švedski ligi trenersko delo začel pred 15 leti, ko je vodil moštva Vasteras, nato pa še Moro in HV71. Na Švedskem je z enoletno prekinitvijo, ko je odšel na Japonsko, ostal do leta 2004, nato pa je v domovini prevzel delo z mlajšimi selekcijami. Kot pomočnik trenerja ima izkušnje tudi iz lige NHL s Columbusom, ekipo iz Milwaukeeja pa je vodil v nižji ligi AHL. Delal je tudi kot pomočnik trenerja kanadske reprezentance.

Posma se je moral posloviti po seriji slabih dosežkov, ko je Olimpija v sedmih tekmah dosegla le eno zmago. Vodenje je do prihoda novega prvega moža stroke, ki so ga v Tivoliju sicer načrtovali že za drugi letošnji slovenski derbi na Jesenicah, prevzel Zajc, ki pa je z ekipo na svojih treh tekmah prav tako doživel le poraze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.