Nove super hitre kopalke

Foto: Žurnal24 Kosuke Kitadžima je nov rekord odplaval v kopalkah Speedo, na OI pa bo najbrž mo
Ameriško podjetje TYR je predstavilo svoj model posebnih kopalk, ki bi najboljšim plavalcem omogočile do štiri odstotke hitrejše čase.
Oglej si celoten članek

Ameriški proizvajalec kopalk in druge opreme za plavalni šport TYR je predstavil svoj model posebnih kopalk, ki bi naj najboljšim plavalcem sveta zagotavljale doseganje tudi do štiri odstotke hitrejših časov. TYR je tako odgovoril na izdelek konkurenčnega podjetja Speedo, ki je že pred časom predstavil kopalke LZR Racer. Mednarodna plavalna zveza FINA je na nedavnem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Manchestru potrdila uporabo kopalk Speedo LZR Racer, tako da lahko najboljši plavalci nemoteno uporabljajo novo opremo, ki naj bi zagotavljala še hitrejše čase. TYR bo novost, imenuje se Tracer Rise, ta teden prvič uradno predstavil na francoskih olimpijskih kvalifikacijah. Razlika med LZR Racerjem in Tracer Riseom je v tem, da stavi Speedo na lasersko varjene šive, kar zmanjšuje upor v vodi, medtem ko kopalke TYR z različnimi ojačitvami pritiskajo na določene mišične skupine in tako omogočajo boljši nadzor gibanja. Speedo pri svojih kopalkah obljublja do dva odstotka hitrejše čase, TYR pa do štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.