Noro, kaj je uspelo Luki! V zadnjih petih sezonah se to še ni zgodilo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić je bil še enajstič v zadnjih petih letih razglašen za igralca tedna na zahodu.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je bil izbran za igralca tedna v zahodni konferenci lige NBA! Na vzhodu je ta čast pripadla igralcu Cleveland Cavaliers Donovanu Mitchellu.

Luka je to priznanje prejel že drugič v tej sezoni in še enajstič v karieri, oziroma v zadnjih petih sezonah. V tem časovnem obdobju ni nobenemu drugemu igralcu v ligi uspelo osvojiti toliko priznanj za igralca tedna na zahodu, kot našemu mlademu zvezdniku.

Dončić je v preteklem tednu popeljal Dallas Mavericks do štirih zmag na štirih tekmah. Imel je povprečje 31,3 točke, 10,5 skoka, 8 podaj in 1,8 ukradene žoge v 37,5 minutah igre. Iz igre je metal 51,3-odstotno ter 44,2-odstotno za tri točke.

Dallas je pod poveljstvom Luke tekmece - v gosteh je ugnal New York, Philadelphio in Brooklyn ter doma Oklahomo City - v zadnjem tednu premagoval s povprečno razliko 21,8 točke.

Prav tako je Luka na tekmi z Brooklyn Nets postal prvi košarkar v zgodovini z vsaj 35 točkami, 18 skoki in 9 asistencami ob največ eni izgubljeni žogi.

24-letni Ljubljančan je sicer tik pred vikendom All Star, na katerem bo sodeloval petič in četrtič tekmo začel v prvi postavi, tudi prepričljivo prvi strelec lige NBA s povprečjem 34,5 točke.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.