Nogometaši Brava na evropski sceni

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ekipa starejših dečkov (U-14) NK Bravo Publikum si je z zmago v slovenskem finalu tekmovanja Nike Premier Cup zagotovila nastop na evropskem tekmovanju, ki bo med 30. aprilom in 2. majem v Aarhusu.
Oglej si celoten članek

Bravovi nogometaši, ki jih vodita trenerja Tomaž Petrovič in Timotej Krajnc, so si udeležbo na Danskem zagotovili na marčevski finalni tekmi z Luko Koprom, ki jo je neposredno prenašala slovenska športna televizija. Na koncu je bil izid 2:1 za ljubljanski Bravo, pa čeprav so Koprčani – obe ekipi tudi sicer zasedata najvišji mesti v 1. SNL U-14 (zahod) – v prvem polčasu povedli.

Foto: Žurnal24 "Nastop na Danskem bo lepa nagrada za naše nogometaše, ki se dokazujejo iz treninga v trening in tekme v tekmo. V Aarhus gremo sproščeno, z željo po čim boljših predstavah,"
je pred odhodom iz Ljubljane povedal Bravov trener Petrovič, skupaj z nogometaši sicer tudi aktualni slovenski državni prvak, ki se že veseli obračunov z velikani evropskega nogometa.

Na turnirju bo nastopilo 20 ekip iz vse Evrope – izjeme so Anglija, Italija, Francija, Nemčija in Španija, ki imajo svoje kvalifikacijsko tekmovanje –, med katerimi je tudi nekaj nogometnih velikanov: FC Porto (Portugalska), PSV Eindhoven (Nizozemska), Dinamo Zagreb (Hrvaška), Crvena zvezda (Srbija) … Ekipe bodo razdeljene v štiri skupine s po petimi udeleženci, žreb skupin pa bo opravljen šele v Aarhusu. Moštvi, ki bosta najboljši in se bosta uvrstili v finale, si bosta s tem zagotovili tudi nastop na svetovnem zaključnem tekmovanju, ki bo avgusta v angleškem Manchestru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.