Navijač citiral Hitlerja, tako je reagiral Nemec

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemški tenisač Alexander Zverev se je za pomoč obrnil na sodnika.
Oglej si celoten članek

Predrznega teniškega navijača so odstranili s stadiona v Flushing Meadowsu, ker je med obračunom Nemca Alexandra Zvereva in Italijana Jannika Sinnerja, citiral eno najpogosteje uporabljeni franz pokojnega nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja.

Zverev, po narodnosti Nemec, a z ruskimi koreninami, je v peti igri četrtega niza prekinil svojo servisno rutino in glavnega sodnika Jamesa Keothavonga opozoril, da je gledalec na tribuni pravkar "izrekel eno najslavnejših Hitlerjevih fraz".

Kot je Zverev kasneje povedal na novinarski konferenci, je navijač prepeval 'Deutschland über alles', kar bi v prevodu pomenilo 'Nemčija nad vsem'.

"To je nesprejemljivo. Neverjetno," je bil nad početjem navijača ogorčen nemški tenisač.

Foto: Epa Zverev

Ker sprva ni bilo povsem očitno, kdo je nepridiprav, so ga varnostnikom pomagali identificirati gledalci. Navijača, ki je odšel mirno, so nato brez kakšnega posebnega pompa pospremili s prizorišča.

"Prepeval je Hitlerjevo himno iz nekih drugih časov, 'Deutschland über alles', kar se mi je zdelo pretirano. Že nekaj časa je bil zelo vpet v tekmo. To me ne moti. Všeč mi je, če so navijači glasni. A ker sem Nemec in nisem ponosen na ta del zgodovine, to res ni bilo v redu. Ker je sedel v prvih vrstah, ga je slišalo veliko ljudi. Če ne bi reagiral, to z moje strani ne bi bilo v redu."

Zverev in Sinner sta se na igrišču merila štiri ure in 41 minut, na koncu pa se je z izidom  6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 napredovanja v četrtfinale veselil Nemec.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.