Napovedal zmago Pogačarja: "Zanj imam samo en nasvet ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Eden največjih kolesarjev vseh časov napoveduje zmago Tadeja Pogačarja na cestni dirki prihajajočega svetovnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

V nedeljo (22. septembra) so bo v Zürichu z vožnjo na čas začelo 97. svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu, Vrhunec tekmovanja bo cestna dirka (29. septembra), na kateri bodo morali kolesarji premagati 273,9 kilometrov s 4470 višinskimi metri.

Slovenija se bo članske dirke udeležila v močni zasedbi. Ob dveh kandidatih za odličja, Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, slednji bo tekmoval tudi v kronometru, bodo nastopili še Domen Novak, Jan Tratnik, Luka Mezgec, Jaka Primožič in Matevž Govekar.

SP v kolesarstvu Zastrašujoča Slovenija: "Nimamo česa skrivati!"

Trasa cestne dirke je pisana na kožo Pogačarju, ki bi tudi sicer veljal za prvega favorita. Mavričasta majica ostaja eden izmed neizpolnjenih ciljev slovenskega zvezdnika, ki je po krstni zmagi na dirki po Italiji še tretjič dobil francosko pentljo in si pripravil lepo izhodišče, da postane šele tretji kolesar v zgodovini, ki bi v eni sezoni osvojil trojček Giro-Tour-SP.  S tem bi se aktualni prvi kolesar na Ucijevi jakostni lestvici postavil ob bok legendarnima Eddyju Merckxu (1974) in Stephenu Rochu (1987), ki sta kot edina doslej v enem letu osvojila prestižno trojno krono.

Tik pred SP Iz UAE-ja sporočili fantastično novico glede Pogačarja

Poleg Rogliča bo Pogačarjev glavni izzivalec aktualni olimpijski prvak Remco Evenepoel, z dobro formo pa pred začetkom prvenstva navdušuje tudi Mathieu van der Poel. Priložnost za presenečnje bodo iskali tudi drugi vrhunski kolesarji, kot so denimo Matteo Jorgenson, Daniel Martinez, Richard Carapaz, Marc Hirschi, Julian Alaphilippe in še bi lahko naštevali.

A če gre verjeti napovedim legendarnega Bernarda Hinaulta, enega največjih kolesarjev vseh časov, se Pogačar nima česa bati, saj je trenutno vsaj za razred boljši od konkurentov. Ob tem mu gre na roko tudi zahtevnost same trase, kar bi po oceni petkratnega zmagovalca Toura lahko odločilno vplivalo na razplet dirke.

"Tadej je v vrhunski formi. Dobro se je pripravil, da bi izpolnil zastavljene cilje. Po koncu Toura se ni udeležil olimpijskih iger, ker je imel pred očmi samo en cilj, in sicer da postane svetovni prvak v Zürichu. Ker je trasa tako zahtevna, si bo lahko dal duška. Mislim, da ne bo imel prav nobenih težav postati svetovni prvak. Na startni vrsti je kar nekaj dobrih kolesarjev, zato mora paziti, da ne pride do mrtvega teka, ker potem se bodo tudi ostali začeli ozirati naokrog. V zvezi s tem imam zanj samo en nasvet: 'Napadi in ne razmišljaj preveč'," je Cyclism'Actu dejal legendarni Francoz.

Foto: Profimedia Bernard Hinault

Komentiral je tudi očitke, da je Pogačarjeva prevlada slaba za šport. "Niti pod razno. Prav prijetno ga je gledati, kako zmaguje. V nas, ki ga spremljamo, vzbudi sanje. Kakšen talent, kakšna prevlada. On je velik borec. Če bi isto vprašanje zastavili Eddyju Merckxu, sem prepričan, da bi odgovoril enako kot jaz," je dodal Hintault in kot Pogačarjeva glavna konkurenta izpostavil dve kolesarja, Evenepoela in Alaphilippa.

"Zelo sem vesel za Juliana. Spet dirka na navišjem nivoju, kar si tudi zasluži. Je pravi garač in to se mu tudi povrne. Fizično ni dorasel Pogačarju, a če se mu bo ponudila priložnost, ne bo okleval. Remco obožuje dirkanje, zame je drugi favorit za Pogačarjem," je svoje mnenje podal Francoz.

Spoznanje Visma: Vingegaard ne more več premagati Pogačarja, razen če ...

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:27 20. September 2024.

    Kje je pa bledolična jokica???!!!

  • 08:52 20. September 2024.

    Komentarji in napovedi so eno, realnost bomo videli na koncu dirke.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.