Nadal po treh letih boljši od Đokovića

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Madridu prvič po letu 2014 premagal Srba Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal se je uvrstil v finale turnirja serije masters 1000 v Madridu, kjer bo v nedeljo napadal rekordno 30. lovoriko, s katero bi se na večni lestvici izenačil s svojim poflinalnim nasprotnikom Novakom Đokovićem (30).

Nadal je v Magični kocki, kjer si je dvoboj ogledal tudi zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo, slavil s 6:2, 6:4 in tako prekinil niz sedmih zaporednih porazov proti srbskemu tenisaču.

Izid v medsebojnih dvobojih po novem znaša 26:24 v korist Đokovića, na pesku pa s 15-7 vodi Nadal. Tenisača sta odigrala 50. medsebojni obračun, kar je absolutni rekord Odprte dobe (od l. 1968).

"Kralj peska", štirikratni zmagovalec Madrida, bo v finalu igral z zmagovalcem obračuna Dominic Thiem/Pablo Cuevas.

Foto: EPA rafael nadal

ATP Masters 1000, Madrid, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/4) - Novak Đoković (Srb/2) 6:2, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.