Na SP v Rusiji boste lahko plačali v kriptovalutah

Foto: Epa
Foto: Epa
V enem od mest, ki bo gostilo svetovno prvenstvo v nogometu, so se odločili obiskovalcem ponuditi novo možnost.
Oglej si celoten članek

Kaliningrad, mesto v ruski enklavi sredi poljsko-litovskega ozemlja, je eno od enajstih prizorišč bližajočega se SP v nogometu.

Bizarno To se lahko zgodi le v Rusiji, aktivisti zgroženi

Rusija ima zaradi diplomatskih in vojaških zapletov v zadnjih tednih ter posledičnih sankcij nekaj težav s privabljanjem navijačev iz Zahodne Evrope, zato so se v Kaliningradu odločili, da bodo obiskovalcem ponudili novo storitev.

V času SP bo v mestu namreč moč nastanitev plačati v kriptovalutah. V kampanji so se združili številni ponudniki, tudi najbolj prepoznavni hoteli. Sklenjena je bila pogodba s podjetji, ki omogočajo plačilo v kriptovalutah. 

Moč bo plačati z najbolj znanimi kriptovalutami, kot so BTC, ETH, LTC in XRP, pa tudi z ostalimi, ki jih podpira ruska platforma za elektronsko plačevanje - FKWallet.

"To je za nas zanimiva izkušnja. Do sedaj nismo sodelovali s hotelirji," je odločitev pokomentiral Dimitrij Lavrov, razvojni direktor FKWalleta.

"Kriptovalute doživljajo razcvet. Postopno bodo postale sredstvo rednega plačevanja. Mogoče je, da bodo v drugih ruskih mestih sledili našemu zgledu," je dejala Ana Subotina, predstavnica enega od hotelirskih združenj, ki so pristopili k projektu.

Foto: Epa Kaliningrad

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.