Mohorič o groznem padcu: To mi je rešilo življenje

Foto: twitter
Foto: twitter
Slovenski kolesar Matej Mohorič je spregovoril o hudem padcu, ki bi se lahko končal precej slabše.
Oglej si celoten članek

Matej Mohorič, član ekipe Bahrain Victorious, bo teden dni preživel brez vožnje na kolesu. Slovenski kolesar je grdo padel v deveti etapi Gira, pri veliki hitrosti ob spustu je z glavo udaril v tla, njegovo kolo pa se je prepolovilo. Nekdanji svetovni prvak v konkurenci mladincev in leto kasneje v konkurenci mlajših članov je zdaj za cyclingnews.com podrobneje opisal svojo nesrečo.

"Ob vstopu v ovinek je bilo zaradi hitrosti vse skupaj na meji. Moja linija ni bila perfektna, ob izhodu iz zavoja sem nameraval prehiteti Gina (moštvenega kolega Maderja; op. p.) in zapeljati na čelo kolone. Ovinek me je presenetil, bilj je bližje od pričakovanega. Zaradi visoke hitrosti sem igubil oprijem na zadnjem kolesu. Uspelo mi je ujeti kolo, a pri tem sem bil še bližje ovinku na moji levi." 

"Običajno ne bi padel, a sem s svojim levim pedalom zadel v robnik, to je očitno po ogledu poškodb na kolesu. Zaradi tega se je moje kolo postavilo povsem počez in s prvim kolesom sem priletel v robnik. Na srečo je kolo absorbiralo veliko energije, zato sem iz padca prišel le z manjšimi odrgninami in blažjim pretresom možganov," je opis padca zaključil Mohorič.

Ta se je v sredo vrnil na svoj dom v Monaku. Zdaj že načrtuje naslednje nastope, nastopil naj bi na dirki po Sloveniji, kasneje junija morda tudi na Touru. 

"Po padcu sem čutil nekaj bolečin in adrenalina, a se zdaj počutim v redu in bom kmalu začel trenirati," je dejal Slovenec in dodal: "Takšni padci vselej pokažejo na pomembnost čelad. Rad bi se zahvalil našemu partnerju Rudy Project, saj mi je njihova čelada rešila življenje."

Foto: Profimedia Matej Mohorič

Mohorič je sicer na Giru kazal odlično formo, v šesti etapi je bil izjemno zaslužen za zmago moštvenega kolega Maderja. Oba sta bila v begu, po zaslugi Slovenca, ki je garal v ospredju, pa je Švicar lahko hranil moči za zaključek etape, ki jo je nato tudi dobil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:39 22. Maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.