Modrić v Unionu Olimpiji

Foto: Žurnal24 Stipetu Modriću je Ljubljana zelo domača. (Foto: www.alesfevzer.com)
Ljubljansko Union Olimpijo je okrepil krilni igralec Stipe Modrić, ki je v Tivoliju v obdobju Zmaga Sagadina že nastopal. S klubom je podpisal pogodbo do konca sezone.
Oglej si celoten članek

Unionu Olimpiji se je tudi uradno pridružil slovenski krilni center Stipe Modrić. Igralec, ki je za zmaje nastopal že med letoma 1999 in 2003, z ekipo trenira že dalj časa, zeleno-beli dres pa bo lahko oblekel že ta petek, ko Union Olimpijo čaka prva tekma pokala Spar proti Heliosu iz Domžal. Modrić je nazadnje nastopal za Anwil Włocławek na Poljskem, kjer je dosegal povprečno 6,7 točke, 5,4 skoka in 1,8 podaje na tekmo. Klub in igralec sta sklenila pogodbo do konca tekoče sezone.

Ime in priimek: Stipe Modrić
Rojen: 8. 5. 1979 (Sinj, Hrvaška)
Državljanstvo: slovensko, hrvaško
Igralni položaj: krilni center, krilo
Višina: 207 cm

Stipe Modrić (207 cm, 1979) je svojo športno pot začel v rodni Hrvaški, kjer je nastopal za domačo ekipo Alkarja iz Sinja. Že kot mladega in perspektivnega mladinca so ga opazili pri Unionu Olimpiji, kamor je prestopil in sprva nastopal za drugo ekipo, potem pa v sezoni 1998/1999 kot posojen igralec v Geoplinu Slovanu. Hitro je dobil slovensko državljanstvo, saj je naslednje štiri sezone igral za člansko ekipo Uniona Olimpije. V sezoni 2003/2004 se je za polovico sezone preselil v Nemčijo k Ludwigsburgu, a tam se ni zadržal in je ob koncu leta 2003 podpisal za Geoplin Slovan, kjer je nastopal vse do konca sezone 2005/2006. Pot ga je zopet peljala v tujino, tokrat v Francijo k Choletu, kjer je spet ostal zgolj do polovice sezone, potem pa je prestopil v zagrebško Cedevito.

V sezoni 2007/2008 je zopet podpisal pogodbo s Slovanom, v lanski sezoni 2008/2009 pa je nastopal na Poljskem za ekipo Anwila iz Włocławeka, kjer je v povprečju dosegal 6,7 točke, 5,4 skoka in 1,8 podaje na srečanje. V svoji karieri je osvojil vse slovenske lovorike, leta 2002 pa se je z Unionom Olimpijo veselil tudi naslova prvaka jadranske lige. Kot bivši slovenski reprezentant je Slovenijo zastopal na dveh tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.