Mladi Slovenec na domačih tleh do naslova evropskega prvaka

Foto: Twitter
Foto: Twitter
Maks Benko v Podčetrtku do naslova mladinskega evropskega prvaka.
Oglej si celoten članek

Maks Benko je na tekmovanju v Podčetrtku osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka v biljardu v disciplini desetka. Uspeh je še toliko večji, saj je 13-letni Ljubljančan slavil v konkurenci do 17 let, so sporočili z Biljard zveze Slovenije. V finalu je ugnal Nemca Felixa Foglerja s 6:5.

Uspeh je lepo zakrožil še Maj Badovinac, ki je osvojil 3. mesto in svojo prvo kolajno na tovrstnih tekmovanjih. V slovenskem polfinalu ga je ugnal prav Benko, ki je bil pred tem bronast že v disciplini 14+1. Do konca tekmovanja sta sicer na sporedu še dve posamični disciplini, kjer bo Benko vnovič med favoriti, in ekipna tekma.

"Maks je najmlajši mladinski evropski prvak v zgodovini in prav v vseh disciplinah kandidira za kolajne. Gre za redek talent, ki ga imamo. Z zmago si je priigral tudi neposredno vozovnico za mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Avstriji," pa je ob uspehih za STA povedal predsednik Biljard zveze Slovenije Mitja Gradišnik.

PROMO Šport, ki uči pomembnih življenjskih vrlin

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.