Minus osem proti evropskim prvakom

Foto: Žurnal24 Aljoša Štefanič je v drugem polčasu dobil rdeči karton. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Velenjčani (na fotografiji Dino Bajram) so z eno nogo in tremi četrtinami že v n Foto: Žurnal24 Nemški objemi so bili za Velenjčane premočni. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Brez Marka Bezjaka so Velenjčani so za tri gole klonili pred Celjem. (Foto: Greg Foto: Žurnal24 Ciudad Real je izgubil na gostovanju pri HSV-ju. (Foto: Gregor Katič) Foto: Gregor Katič Cehte je tokrat dosegel pet golov. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Velenjčani se bodo pomerili z Göppingenom. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Gorenjski navijači bodo lahko odpotovali navijat v Bregenz. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Arpad Šterbik bo ustavljal strele igralcev Kiela. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Miha Žvižej poudarja, da mora vsak igralec dati vse od sebe. (Foto: Gregor Katič Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Bezjak je dosegel štiri zadetke. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Rokometaši Gorenja gredo na misijo nemogoče v Nemčijo. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Velenjska zasedba se bo v nedeljo pomerila še z Silkeborgom. (Foto: Dejan Mijovi Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Rokometaši Gorenja so ostali na vrhu lestvice. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Velenjčani9 so v Nemčiji doživeli tri poraze. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24
Rokometaši Gorenja so izgubili prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti evropskemu prvaku Ciudad Realu s 23:31. Podrobnosti tekme si oglejte v galeriji.
Oglej si celoten članek
Povratna tekma bo v soboto, 3. aprila, v Španiji, tekma pa se bo pričela ob 18. uri.

Rokometni stroj iz Španije, v katerem kar mrgoli velemojstrov evropskega rokometa, je začel nekoliko rezervirano, od 14. minute naprej pa je povsem zavladal na velenjskem parketu. Najprej je domačo zasedbo načela uvodna sedmerka gostov, ki si je v 16. minuti prvič na tekmi priigrala dva gola prednosti (9:7), po hokejski menjavi gostujočega stratega Talanta Dušebajeva, ki je v 18. minuti zamenjal celotno uvodno postavo, pa se je začel zmagovit pohod gostov.

Ciudad Real si lahko privošči, da zamenja celotno postavo, pa se jim to v igri ne pozna. Mi smo se borili po najboljših močeh, pokazali smo dopadljivo igro in verjamem, da nismo razočarali naših privržencev. Počasi se preusmerjamo na domače prvenstvo, kjer bi do konca želeli osvojiti čim več točk.
Ivan Čupić

Velenjčanom se je od 14. do 24. minute povsem zaustavilo: v tem dolgem obdobju so jim tekmeci ušli za sedem golov (7:14), k njihovi boljši igri pa ni pripomogla niti minuta odmora domačega trenerja Branka Tamšeta in nekatere kadrovske ter taktične korekcije v njihovi igri. Desetminutni strelski post je prekinil Marko Bezjak, Velenjčani pa so na odmor odšli s petimi goli zaostanka (9:14).

V drugi polovici tekme so se Velenjčani trudili po svojih najboljših močeh, v 36. minuti so se gostom približali na dva gola zaostanka (14:16), v nadaljevanju pa znova občutili skrbno negovane rokometne mišice igralcev španske zasedbe. V 43. minuti so še zaostajali za dva (17:19), nato pa znova padli v krizo, po kateri se več niso pobrali. Za nameček je slovaški sodniški dvojec Michal Badura-Jaroslav Ondogrecula v 46. minuti izključil Aljošo Štefaniča, ki je dobesedno "pokosil" visokoraslega švedskega krilnega igralca Jonasa Källmana, le štiri minute zatem pa se je Velenjčanom na semaforju znova zasvetil zaostanek sedmih golov (19:26) in tekma je bila odločena.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Gorenje Velenje : Ciudad Real 23:31 (9:14)
Šimič 6, Rnić 4 (1); Fernandez 7 (1), Canellas (4)
RK: Štefanič (45/Gorenje)

Constanta : Veszprem                       23:27 (9:12)
Koebenhavn : THW Kiel                     31:33 (13:16)
Ademar Leon : Čehovski medvedi             36:37 (20:18)

Sobota, 27. 3.:

Kolding : Montpellier                       26:26 (10:13)
Prevafersa Valladolid : Rhein-Neckar Löwen  29:30 (14:14)
Croatia osiguranje Zagreb : Barcelona       26:33 (12:17)
Vive Targi Kielce : HSV Hamburg             24:30 (15:17)

* Opomba: povratne tekme bodo od 1. do 4. aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.