Mancevič bojkotira evropsko prvenstvo

Foto: Žurnal24
Trener Petra Mankoča Dimitrij Mancevič nam je poslal pismo, v katerem napoveduje bojkot evropskega prvenstva v Budimpešti zaradi dolgov do trenerjev. Pismo objavljamo v celoti.
Oglej si celoten članek

Spoštovani.

Na tiskovni konferenci ob vrnitvi z evropskega prvenstva v Istanbulu (december 2009), kjer je Peter Mankoč osvojil dve kolajni ter dosegel novi svetovni rekord, sem odkrito in natančno spregovoril o problemih funkcioniranja Plavalne zveze Slovenije pod novim vodstvom (predsednik g. Darjan Petrič).

Za odziv na problematiko smo poklicali predsednika PZS Darjana Petriča, a zaradi sestanka še ni bil dosegljiv. Ni nam uspelo priklicati niti Petra Mankoča.

Ob tem sem poudaril neurejen status trenerjev, ki so bili angažirani s strani PZS za potrebe udeležbe na omenjenem evropskem prvenstvu. Posebej sem izpostavil velikost stroškov, ki jih nosijo trenerji: uporaba osebnih telefonov za potrebe reprezentance, odsotnost finančnih nadomestil, izpad osebnih dohodkov v času dela za reprezentanco. Omenjeni problemi so še bolj pereči, ker PZS že leta in leta ne izpolnjuje svojih finančnih obveznosti do trenerjev (izplačilo nagrad za dosežke v preteklih letih).  

V zaključku svojega nastopa sem napovedal bojkot naslednje reprezentančne akcije, če zadeva ne bo urejena za nazaj oziroma če trenerji ne bomo dobili povrnjenih stroškov.

V času od tiskovne konference do danes sem napisal dva dopisa na PZS. Na žalost v vsem tem času nobena od odgovornih oseb na PZS ni našla časa za pogovor z menoj oziroma od PZS ni prišel noben pozitivni odgovor ali načrt realizacije zapadlih dolgov.

Ni skrivnost, da je ignoriranje problematike že stalnica v delu novega vodstva PZS. Zato sem se odločil za realizacijo svoje napovedi, ki sem jo podal na tiskovni konferenci decembra 2009.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.