Malkin rabelj Caroline

Foto: Žurnal24 Takole se je Jevgenij Malkin veselil svojega tretjega zadetka.
Hokejisti Pittsburgha so na drugi finalni tekmi vzhodne konference lige NHL premagali Carolino s 7:4 ter povedli z 2:0 v zmagah. Jevgenij Malkin je prvič v karieri v končnici dosegel tri gole.
Oglej si celoten članek
Carolina je v letošnji končnici dvakrat izgubila prvo tekmo v seriji in se nato uspešno vrnila ter na koncu zmagala, tokrat pa ima prvič zaostanek dveh zmag. Za Carolino je bil v večinoma tesni tekmi, izid je bil štirikrat izenačen, gostje pa so v Pittsburghu tudi povedli, usoden Jevgenij Malkin. Ruski napadalec je v polno zadel že v prvi tretjini, nato pa je v zadnji v razmaku treh minut in pol še dvakrat premagal vratarja Cama Warda in odločilno prevesil tehtnico na stran Pingvinov, ki so zmago potrdili še z zadetkom Tylerja Kennedyja na nebranjena vrata ob koncu dvoboja.

Zvezdniški par Pittsburgha tako nadaljuje notranji obračun v uspešnosti; Malkin je z današnjimi tremi goli – in podajo pri izenačujočem golu Pittsburgha tik pred iztekom druge tretjine – v končnici že pri 25 točkah, eno manj ima Sidney Crosby. Slednji je tokrat ostal v senci ruskega kolega, vseeno pa je prispeval prvi zadetek na tekmi in eno podajo. Carolina bo imela priložnost za popravni izpit v finalu na vzhodu v soboto, ko bo gostila tretjo tekmo. Chad LaRose, Jussi Jokinen in Dennis Seidenberg so gostom z zadetki omogočili, da so se dolgo enakovredno kosali s Pittsburghom; Seidenberg je celo poskrbel za edino vodstvo Caroline (3:2), toda domači so z zadetkoma Maxima Talbota in Chrisa Kunitza prišli do vodstva s 4:3 po dveh tretjinah, v zadnji pa je nato stvari na svoje mesto postavil Malkin.

Liga NHL, konferenčni finale:
Vzhod:

Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricans 7:4 /2:0/*

* v poševnicah je izid v zmagah
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.