Lukov veliki tekmec z eno najvišjih pogodb v zgodovini NBA

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Joel Embiid je s Philadelphio podpisal eno izmed treh najvišjih pogodb v zgodovini lige NBA.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkarski zvezdnik Joel Embiid je nedavno izjavil, da si želi do konca kariere igrati v Philadelphii, zdaj pa je odjeknila novica, da je s 76ers podpisal novo triletno podaljšanje, vredno kar 193 milijonov dolarjev (173 milijonov evrov). "Philadelphia je moj dom," je v zvezi s tem na Instagramu zapisal center olimpijskih prvakov iz Pariza.

Nova pogodba naj bi že veljavno podaljšala vsaj za dve leti, saj vključuje opcijo igralčevega podaljšanja (tako imenovani player option) tudi za sezono 2028/29. "Svojo kariero bi rad zaključil tukaj. Ljubim tukajšnjo skupnost in sem vam hvaležen za vse, kar ste dali moji družini in meni," je še zapisal košarkar.

Philadelphia 76ers na naslov prvaka v ligi NBA čakajo vse od leta 1983. Embiid, ki je v klubu od leta 2014, pa bi to s soigralci rad spremenil. "Veliko dela nas čaka, a zaslužite si naslov. Ravno dobro smo začeli delati na tem."

Skupaj z dosedanjo pogodbo, ki mu bo v naslednjih dveh letih navrgla slabih 107 milijonov dolarjev, mu bodo tako 76ers v prihodnjih petih letih izplačali 300 milijonov dolarjev, tako da velja Embiidova pogodba za eno izmed treh najvišjih v zgodovini NBA.

Embiid je sicer v zadnjih letih postal tudi veliki rival našega Luke Dončića v boju za naziv MVP. Ravno odlični Kamerunec je v predlanski sezoni prekinil dominanco Nikole Jokića, tudi v lanski sezoni pa je bil eden glavnih favoritov, a ni odigral dovoljšnega števila tekem, da bi lahko konkuriral za prestižni naziv.

Prav tako je bil edini košarkar, ki je imel višje povprečje točk od našega zvezdnika, a je na koncu naziv najboljšega strelca lige vendarle pripadel Luki, saj tudi v tej kategoriji Embiid ni mogel konkurirati zaradi premalo odigranih tekem. Dvakratni najboljši strelec lige je sicer povprečno dosegal 34,7 točk na tekmo, a je zaradi poškodbe odigral vsega 39 tekem. Luki pa je naziv najboljšega strelca na koncu prineslo povprečje 33,9 točk na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:26 20. September 2024.

    Kaj tega avtorja ne znajo banati pisanja teh Dončićev oglasov?. Ta obsesija z njim nikogar ne zanima.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.