Loeb si je poiskal nov izziv

Foto: EPA
Foto: EPA
Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb, ki v letošnji sezoni nastopa samo še na nekaterih dirkah, je dokončno našel nov izziv v svoji karieri.
Oglej si celoten članek

Francoski velemojster bo ostal pri dosedanjem delodajalcu Citroenu, s katerim je dosegel vse uspehe v reliju, a bo zamenjal panogo, saj bo vozil v prvenstvu WTCC.

Selitev Sebastiena Loeba v druge dirkaško panogo ni presenečenje. Na lastno željo je že v sezoni 2013 prisoten le še na nekaterih izbranih relijih, precej časa pa posveča testiranjem in treningom na krožnih dirkah. Dirkal je že tudi v Le Mansu, letos pa bo nastopil tudi na preizkušnji Pikes Peak v ZDA, ki velja za eno najtežjih gorskih dirk na svetu.

Loeb: "Počasi do prvih mest"

Tako za Loeba kot ekipo Citroen bo prvenstvo WTCC nov izziv, a je vodja športnega oddelka francoske tovarne Yves Matton že pred meseci namignil, da se bodo verjetno podali v ta projekt, kjer so stroški za polovico manjši kot v SP v reliju. Danes so sodelovanje uradno potrdili.

"Počutim se, kot da so se mi uresničile sanje. Čas je bil, da obrnemo list in poskrbimo za novo poglavje v naši dirkaški zgodbi. Ne bom rekel, da nameravam takoj zmagovati, a upam, da bom počasi prišel tudi do prvih mest," je ob novici o sodelovanju francoske ekipe v prvenstvu WTCC dejal Loeb, ki vozi na relijih vse od leta 1995, med leti 2004 in 2012 pa je bil vseskozi svetovni prvak.

Muller bo dobil konkurenco

Citroen bo tako v sezoni 2014 postal izzivalec Hondi, Chevroletu, BMW-ju in Seatu, ki imajo najmočnejše tovarniške ekipe v WTCC, njegov rojak Yvan Muller (Chevrolet) pa je najuspešnejši dirkač zadnjega obdobja s tremi naslovi prvaka in vodi tudi v letošnjem prvenstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.