Langerholc: To se dogaja po vsem svetu

Foto: Žurnal24 Bojan Zajc še vedno odigra kakšno partijo hokeja.
Hokejisti Tilie Olimpije bodo letošnjo sezono zaključili pod vodstvom dosedanjih pomočnikov glavnega trenerja Randyja Edmondsa, ki se je sporazumno razšel s klubom.
Oglej si celoten članek
 
 

Zaradi neuspeha ekipe so šli tujci, zakaj bi trener ostal?

Tomaž Langerholc

 
Vodstvo hokejistov Tilie Olimpije in njihov dosedanji trener Randy Edmonds sta se sporazumno dogovorila o prekinitvi sodelovanja. Ljubljančani že iščejo trenerja za naslednjo sezono, v končnici letošnjega državnega pa jih bodo vodili dosedanji Edmondsovi pomočniki na čelu z Bojanom Zajcem . Igralci so se po treh dnevih odmora v četrtek zbrali na sestanku, na katerem so jim predstavili načrt dela za prihodnje. Najprej jih čaka obnavljanje moči, kondicijske treninge pa bo vodil Matej Fabčič , ki je hokejiste pripravljal že na začetku sezone.

Za komentar najnovejše kadrovske spremembe pri zmajih smo poklicali tiskovnega predstavnika tivolskega kluba Tomaža Langerholza , ki je za zurnal24.si dejal: "Liga Ebel se je za Olimpijo končala neuspešno, zato je bil med upravo in trenerjem sklenjen sporazumni dogovor, da zapusti naš klub. Pred nami je še državno prvenstvo. Zaradi neuspeha ekipe so šli tujci, zakaj bi trener ostal? Brez zveze bi bilo zdaj v klub voditi novega trenerja, tekem je ostalo še čisto malo. Zakaj bi na vrat na nos iskali nekega tujca? Potrebujemo nekoga, ki igralce dobro pozna. To je Bojan Zajc, ki lahko igralce motivira."

Randyja Edmondsa je odnesla neuvrstitev v končnico lige Ebel. © Nik Rovan

 
So spremembe znak resne finančne krize v klubu ali le racionalizacije poslovanja? "Zadeve so preproste. V trenutku, ko je Olimpija izgubila možnosti za končnico, je začela zmanjševati stroške. To se dogaja po vsem svetu, lani je Gradec storil podobno. Če bi imeli Banhama, Mitchella, Elika, bi bili zdaj na počitnicah teden dni, deset dni trenirali in nato odigrali državno prvenstvo ... To je čisto normalen pojav. Po novih predpish IHF je tržišče januarja sila živahno. Jaz ne bi govoril o finančni krizi. Večji del sezone so fantje dohodke dobivali normalno. Za zadnje poteze je delno kriva recesija, delno pa neuspeh."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.