Kubica odhaja, Rapnik se vrača

Foto: Žurnal24 Darko Milanič na klopi Maribora še ni izgubil derbija z Olimpijo. (Foto: Barbara
Mariborski nogometni prvoligaš je izgubil pomembnega igralca v obrambi, saj se Lubomir Kubica seli v Izrael. Na slovensko sceno pa se s Škotskega vrača nadarjeni branilec Matej Rapnik.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Ronaldinho? Ne, Rapnik

Vodilno moštvo slovenskega nogometnega prvenstva Maribor je pred nadaljevanjem sezone izgubilo branilca Lubomirja Kubico . Češki nogometaš je namreč tik pred iztekom zimskega prestopnega roka podpisal pogodbo z izraelskim Ashdodom , kjer že uspešno igra nekdanji "Mariborčan" Dimitar Makriev , so sporočili iz mariborskega prvoligaša. Kot so Mariborčani zapisali na klubski spletni strani, je Kubica namesto na priprave v Poreč odpotoval v Izrael, kjer mu je donosno pogodbo ponudil Ashdod.

 Lubomir Kubica ne bo več igral v mariborskem prvoligašu. © Saša Despot

 
"Obžalujemo, da je prišlo do tega, toda takšna je bila njegova odločitev. Kubica je imel veliko željo po odhodu, nezadovoljnega igralca pa si nihče ne želi v klubu. Če ne bi odšel zdaj, bi nas zapustil čez pol leta. On se je namreč že odločil, da odide iz Maribora. Moram omeniti, da je bilo sodelovanje z njim ves čas zelo korektno, z obeh strani. V Ljudskem vrtu mu vsi želimo obilo sreče na nadaljnji nogometni poti," je pojasnil športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič. Dodal je, da odhod Kubice ni presenetil vodstva kluba in prekrižal prihodnjih tekmovalnih načrtov. "Na njegovem igralnem mestu ne bo vrzeli. Miral Samardžić je po odsotnosti v jesenskem delu sezone uspešno okreval in je že dosegel zadovoljivo raven tekmovalnega ritma. Ni bojazni za trdnost obrambne vrste," je dodal Zahovič.

Slovenski nogometni prvoligaš Interblock se je okrepil z mladim in obetavnim slovenskim branilcem Matejem Rapnikom , ki je nazadnje igral pri škotskem Heartsu . Kot so v nedeljo zvečer sporočili iz kluba, je 19-letni Korošec z Ljubljančani podpisal triletno pogodbo. "Vesel sem, da sem podpisal za Interblock, o katerem sem doslej slišal samo pozitivne stvari. Verjamem, da bom s svojimi dobrimi igrami zadovoljil tako trenerja in vodstvo kot tudi navijače in da bom upravičil zaupanje, ki so mi ga namenili ob prestopu v klub," je dejal član mladih slovenskih selekcij in zdaj že nekdanji kapetan mlade ekipe Heartsa.

Mladi branilec Matej Rapnik se s Škotskega vrača v Slovenijo k Interblocku. © NK Bravo

 
 
 

Matej je podpisal triletno pogodbo, a smo prepričani, da bo ostal v Ljubljani še dlje, če bo to potrebno.

Nenad Protega

 
"Izjemno smo zadovoljni, saj je bil Matej ena izmed dveh naših največjih želja. Je igralec izjemnih nogometnih kvalitet in zmagovalnega karakterja, igralec, na katerem lahko gradimo našo zgodbo. O imenu drugega fanta v tem trenutku še ne bi govoril. Verjamem pa, da bo pri nas že od julija naprej. On si to tako močno želi, da preprosto ne vidim ovire, da prestop ne bi bil uresničen. Sam Matejev prestop pa sploh ni bil enostaven. Prve stike s Heartsom smo vzpostavili že v začetku decembra, na koncu pa nam je le uspelo s pomočjo Darka Klariča in NK Bravo. Ob tej priložnosti bi se jim res iskreno zahvalil, saj smo zadevo izpeljali na visoki profesionalni ravni. Matej je podpisal triletno pogodbo, a smo prepričani, da bo ostal v Ljubljani še dlje, če bo to potrebno. To prepričanje velja tudi za ostale naše fante, njegove reprezentančne soigralce," pa je dejal direktor Interblocka Nenad Protega.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.