Kraljem se končnica vse bolj odmika

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Aktualni prvaki lige NHL so zašli v krizo, iz katere še niso našli izhoda. Los Angeles Kings so po Bostonu in Washingtonu izgubili v gosteh še pri Florida Panthers z 2:3.
Oglej si celoten članek

Florida je povedla v 11. minuti tekme z zadetkom Aleksandra Barkova, malo manj kot pet minut kasneje je Jamie McBain kraljem priigral izenačenje. Po drugi tretjini brez zadetkov so kralji v 43. minuti povedli z 2:1 ob številčni premoči na ledu z zadetkom Mariana Gaborika. Pri zadetku je s podajo sodeloval tudi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar.

A je imelo vodstvo kratko sapo. V 48. minuti je Nick Bjugstad izenačil, tri minute in pet sekund pred koncem pa je Brandon Pirri postavil končni izid za zmago domačega moštva s 3:2.

Kralji so na zadnjih devetih tekmah le dvakrat okusili slast zmage. Zelo slaba je njihova statistika na tekmah v gosteh. Moštvo iz Los Angelesa je na zadnjih enajstih gostovanjih kar devetkrat izgubilo ter si v ligi NHL z ekipama Buffala in Edmontona deli najslabši izkupiček zmag na gostovanjih.

Hokejisti Los Angeles ostajajo na Floridi. Naslednja tekme jih čaka v soboto zvečer, ko bodo gostovali pri vodilnemu moštvu vzhodne konference Tampa Bay Lightning, ki je ponoči s 5:3 v gosteh odpravilo ekipo Dallas Stars. Vodilno moštvo Zahoda in lige NHL Anaheim Ducks je s 5:2 v gosteh premagalo Nashville Predators.

Liga NHL, izidi:

Florida Panthers : Los Angeles Kings 3:2
Anže Kopitar podal za vodstvo kraljev 2:1

Dallas Stars : Tampa Bay Lightning 3:5
Colorado Avalanche : Detroit Red Wings 0:3
Arizona Coyotes : Carolina Hurricanes 1:2*
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 1:5
Buffalo Sabres : St. Louis Blues 0:3
Philadelphia Flyers : New York Islanders 2:3*
Ottawa Senators : Washington Capitals 1:2
Nashville Predators : Anaheim Ducks 2:5

* - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.