Kožul nudil odličen odpor enemu najboljših na svetu

Foto: Epa
Foto: Epa
Kožulu v drugem krogu ni uspelo presenetiti Togamija, a je Japonca vseeno dobro namučil in mu celo odvzel dva niza.
Oglej si celoten članek

Slovenski namiznoteniški igralec Deni Kožul je danes v drugem krogu olimpijskega turnirja v Parizu izgubil proti Shunsukeju Togamiju z 2:4 v nizih. Proti Japoncu, ki je s 15. mestom na svetovni lestvici veljal za velikega favorita dvoboja, je sicer vodil z 1:0 in 2:1 v nizih.

Kožul je dobil izenačen prvi niz z 11:9, pri čemer je izkoristil prvo zaključno žogico. V drugem nizu je nekoliko padel in si hitro priigral zaostanek štirih in nato šestih točk. Japonec je niz gladko dobil z 11:4.

Foto: Epa Deni Kožul

Bolj napeto je bilo zopet v tretjem nizu. Po zaostanku z 1:3 je Kožul izenačil na 3:3 ter pozneje na 7:7 in 8:8. Zatem je po napaki Togamija prevzel vodstvo in vnovič izkoristil prvo zaključno žogico na svoj servis (11:8).

V četrtem nizu je Japonec povedel s 3:1 in 4:2, a je Kožul izenačil na 4:4. Togami je nato zbežal na plus tri. Prednost je ob atraktivni igri zadržal do konca niza (11:7).

Peti niz je Togami začel odločno. Povedel je s 6:0 in niz gladko dobil z 11:3. Dobro igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem ga Kožul ni uspel resneje ogroziti. Japonec je še enkrat več upravičil vlogo favorita in niz osvojil z 11:5.

Foto: Epa Deni Kožul

V prvem krogu je Kožul, sicer 126. igralec sveta, presenetljivo s 4:2 v nizih izločil 42-letnega indijskega veterana Kamala Achanto, ki na lestvici zaseda 40. mesto.

Dvoboj drugega kroga čaka še najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Darka Jorgića, ki bo v sredo ob 10. uri igral proti Britancu Liamu Pitchfordu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.