Kopi je še v igri

Foto: Žurnal24 Los Angeles Kingsi so se dokopali do tretje zaporedne zmage.
Z zmago nad Vancouver Canucksi hokejisti Los Angeles Kingsov še ostajajo v tekmi za končnico. Slovenski napadalec je v mozaik zmage prispeval eno podajo.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Carolina : NY Rangers 3:0
Ottawa : Toronto 2:1
Los Angeles : Vancouver 3:2

Tretja zaporedna zmaga Los Angeles Kingsov je hokejiste iz Staples Centra obdržala v tekmi za končnico. Njihova tokratna žrtev so bili igralci Vancouver Canucksov, ki so jih Anže Kopitar in soigralci doma ugnali s 3:2. Zadetke sta za domače dosegla Denis Gauthier in Jarret Stoll (dva), za goste pa Alexandre Burrows in Taylor Pyatt. Anže Kopitar je prispeval eno podajo, Jonathan Quick je zbral 20 obramb. Z najnovejšo zmago so Kingsi 16 tekem pred koncem od končnice oddaljeni tri točke, v njej pa so nazadnje igrali pred sedmimi leti. To je bil šele tretji poraz Vancouvra v 15 tekmah, obenem pa prekinitev zmagovalnega niza, ki je trajal štiri tekme.

 

Montreal zamenjal trenerja

Moštvo Montreal Canadiens se je po slabših izidih v svojem 100. letu obstoja odločilo za menjavo trenerja. Guya Carbonneauja je zamenjal generalni menedžer kluba Bob Gainey. Kanadčani v vzhodni konferenci zasedajo peto mesto in imajo le točko prednosti pred NY Rangersi, ki so trenutno na devetem mestu. V končnico gre le prvih osem moštev.

"V tem delu sezone ni pomembno, kako zmagujemo. Pomembno je le to, da zmagujemo. Tega načela se moramo držati tudi v prihodnje. Boriti se moramo in napraskati vse, kar lahko. Vse je v tem, da poskušamo najti način za uspeh. V teh treh domačih tekmah nam ga je uspelo najti. Resnično smo se dobro branili in učinkovito izkoriščali številčne premoči, kar je dobra popotnica za prihajajoča gostovanja," je dejal kapetan Los Angelesa Dustin Brown. Sicer pa so hokejisti v NHL ponoči odigrali še dve tekmi. Carolina je pred domačimi gledalci s 3:0 ugnala New York Rangerse, eden ključnih igralcev je bil vratar Cam Ward, ki je zbral 28 obramb in svoj peti "shutout" sezone. Joe Corvo, Rod Brind'Amour in Tuomo Ruutu so bili strelci za Hurikane. V kanadskem dvoboju v Ottawi pa so domači Senatorji z 2:1 ugnali Toronto. Odločila je druga tretjina, ko sta gostujočo mrežo zadela Daniel Alfredsson in Dany Heatley.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.