Koper zapravil točko

Foto: Žurnal24 Darko Stanić se je znova izkazal v vratih Kopra.(Foto: Barbara Milavec)
Ta teden je na sporedu zadnje kolo rednega dela rokometne MIK 1. lige. Največ pozornosti je bil deležen derbi z vrha lestvice, na katerem sta se pomerila Koper in Celje, končal pa se je brez zmagovalca.
Oglej si celoten članek

V zadnjem krogu rednega dela MIK 1. Lige, se je vodilna ekipa prvenstva, Celje PL, v gosteh pomerila s trenutno drugouvrščeno ekipo v prvenstvu, ekipo Cimosa iz Kopra, ki je pred obračunoim za Celjem s tekmo manj zaostajal za šest točk. Derbi je postregel z zelo trdo in izenačeno igro. Bolje so sicer začeli gostje, v prvem polčasu so vodili tudi za dva gola, toda Koprčani so jih vselej ujeli in v drugem delu prvega polčasa tudi prevzeli pobudo. Po tridesetih minutah igre je semafor kazal 17:16 za domače.

Ta trend se je nadaljeval tudi v drugem polčasu in Cimos je nekajkrat povedel tudi za tri gole, toda Celjani so vsakič ujeli priključek. Koprčani so v 55. minuti povedli s 30:27, a nato do konca tekme niso več zadeli, pivovarji pa so se vztrajno približevali in prek Gajiča nekaj sekund pred koncem tudi izenačili, še pred tem pa je Štochl ubranil strel s sedmih metrov Špilerju, ki bi domačim verjetno prinesel zmago.

Še en derbi - sosedski - so lahko gledalci spremljali v Velenju. Gostje iz Slovenj Gradca so v prvem polčasu aktualnim slovenskim prvakom nudili povsem dostojen odpor in favoriziranih Velenjčanov niso spustili na več kot štiri zadetke prednosti. V drugem polčasu so ježki nekoliko popustili in razlika je začela naraščati, po treh zaporednih zadetkih Roka Golčarja je semafor v 47. minuti kazal že neulovljivih 27:16 v korist Gorenja.

Trener Gorenja, Branko Tamše, je z rezultatom lahko sicer zelo zadovoljen, toda ose so v prvem polčasu naredile preveč napak v napadu in izgubile preveč žog, kar bodo morali popraviti do sobote, ko jih čaka odločilni obračun za obstanek v Ligi prvakov, pomerili se bodo s francoskim predstavnikom, Chamberyjem.

MIK 1. liga, 22. kolo:

Gorenje : Prevent 36:23 (16:13)
Šimič 6, Golčar 6; Vranješ 8, Mujanovič 7


Slovan
: Jeruzalem Ormož  38:29 (18:16)
Božič 8, Skušek 6; Žuran 8

Koper : Celje PL 30:30 (17:16)
Špiler 8, Brumen in Elezović po 5; Kokšarov 8, Zorman 5

Krško : Trimo 32:32 (17:17)
Kukavica 8, Klepej 5; Se. Skube 7, St. Skube 6

Merkur : Maribor 24:28 (13:15)
Dolenec 8; Martinc 7, Mirnik 5

Zaostala tekma 20. kola
Sreda, 10. marec

Gorenje – Koper

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.