Koper začel s pobegom

Foto: fotosi.si Pavlin Luka Koper Prva liga slovenska liga prvenstvo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Boban Jović (levo) je redni član prve Olimpijine enajsterice. (Foto: Boštjan Tac Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Boštjan Tacol Robert Berić Miroslav Cvijanović Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ljubljanski derbi 28. kola Prve lige med Interblockom in Olimpijo je postregel s tremi goli, kar štirimi rdečimi kartoni in zmago Interblocka z 2:1. Vodilni Koper ne popušča, saj je zmagal v Celju (3:1).
Oglej si celoten članek

Nogometaši Kopra so že pred začetkom tekme v Celju dobili najlepše darilo, pod katerega so se podpisali Goričani. Ti so namreč že v sredo pri remiju zadržali Maribor, tako da so imeli Miran Pavlin & co. idealno priložnost, da se še dodatno odlepijo na vrhu lestvice. Priložnost so v režiji Pavlina in zvezdniške okrepitve Dareta Vršiča zgrabili z obema rokama, po tem ko sta ideologa pristaniške ekipe zadela za 2:0 ob polčasu. Pavlin je z novim golom v nadaljevanju srečanja odločil zmagovalca in Koper je pobegnil že na velikih plus sedem. Je v Sloveniji že vse odločeno?

Več kartonov kot golov
Dragan Jelić
je z dvema zadetkoma v zadnjih 20 minutah poskrbel, da drugouvrščeni Mariborčani v Novi Gorici niso izgubili, ampak prišli do točke.

O Pevniku jutri
Športni direktor Olimpije Simon Sešlar je za Žurnal24 povedal, da se bo skupaj z upravo in trenerjem kluba Robertom Pevnikom v ponedeljek dobil na sestanku, kjer bodo odločali o tem, "kaj je najboljše za Olimpijo v tem trenutku". Ali je to nov trener bomo torej vedeli kmalu.

Ljubljanska Olimpija je doživela novi poraz, tokrat proti Interblocku, ki je v 28. kolu Prve lige slavil z 2:1. Po uspavalnem prvem polčasu je sladilo veliko ognja v nadaljevanju. Zmaje je v vodstvo popeljal Milan Purović v 63. minuti z 11-metrovke, potem ko jo je priigral znova izjemno dejavni Davor Škerjanc. Še pred tem je moral zaradi prekrška nad njim z igrišča mladi Interblockov čuvaj mreže Ažbe Jug, v vrata "domačih" pa je stopil Andrej Troha. Izenačenje je bilo delo Lucasa Horvata, ki je Damirja Botonjiča premagal z izvrstno odmerjenim prostim strelom z okrog 20 metrov. Zadnje minute tekme so prinesle vse prej kot mrtvilo.

Prva liga, lestvica:

1. Luka Koper 56
2. Maribor 49
3. Nafta 41
4. HiT Gorica 37
5. CM Celje 36
6. Rudar 35
7. Olimpija 34
8. Interblock 32
9. Domžale 30
10. Drava 26

Strel za zmago so imeli zmaji v 80. minuti, ko je Škerjanc z globinsko podajo izvrstno našel Luko Prašnikarja, ta je bolj ali manj neoviran po sredini kazenskega prostora streljal mimo vrat, zaradi česar se je njegov oče Bojan le nemočno prijel za svoje razigrane kodre. Pretil je tudi Interblock, med drugim z obetavnim protinapadom Roberta Berića, ki pa je bil rahlo sebičen, Botonjič pa mu je strel obranil. Minuto zatem je Bonifacio rešil prazna ljubljanska vrata po strelu Josipa Iličića. Vseeno pa je za super pomembne tri točke z odličnim strelom s 16 metrov in zadetkom poskrbel Matic Fink. Dramatičnosti še ni bilo konec, saj je Bonifacio na Berića v 92. minuti startal s podplatom in Jug je tudi njemu pokazal rdeči karton.

Prva liga, 28. kolo:

Interblock : Olimpija 2:1 (0:0)
Horvat (73), Fink (88); Purović (63/11-m)
RK: Roj (31/Olimpija), Jug (58/Interblock), Cvijanovič (61/Olimpija)
, Bonifacio (92/Olimpija)

Hit Gorica : Maribor 3:3 (2:1)
Osterc (39), Cvijanovič (43), Demirovič (66/11-m); Bačinovič (17), Jelić (70, 86)

Nafta : Rudar Velenje 2:0 (0:0)
Buzeti (58), Benko (89/11-m)
RK: Trifkovič (33/Rudar)


Labod Drava : Domžale 2:1 (0:0)
Raković (63), Pavlović (85/11-m); Topič (88)

CMC Celje : Luka Koper 1:3 (0:2)
Popovič (81); Vršič (9/11-m), Pavlin (42, 75)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.