Končnica se Kraljem vse bolj izmika

Foto: Žurnal24 Nashville je Los Angeles Kingse stisnil v kot.
Anže Kopitar se je tokrat na domačem ledu v Los Angelesu kot prvi vpisal med strelce v dvoboju proti Nashvillu v ligi NHL. A so na koncu Kralji znova vpisali poraz, saj so klonili s 3:4.
Oglej si celoten članek
 

Vlak za končnico je (pre)hiter

S skupnim izkupičkom 68 točk (29 zmag, 30 porazov) Kraljem manjka šest točk za mesto, ki bi še vodilo v sklepni del sezone.

Naveza Dustin Brown podajalec in Anže Kopitar strelec se je vnovič izkazala za uspešno in ima zasluge, da se je v 15. minuti prve tretjine prvič zatresla mreža. Do konca so domači dosegli še dva gola, prispevala sta ju Teddy Purcell in slovaški hokejist Michal Handzuš, vendar pa so gostje Nashville Predatorsi na koncu slavili. Upe Los Angelesa je pokopal Ryan Jones le dobri dve minuti pred koncem obračuna. Moštvo Predators je z že osmo zmago v zadnjih 11 srečanjih v zahodnem delu lige prehitelo Dallas in Edmonton ter v tekmi za vstop v končnico prvenstva trenutno zasedlo sedmo mesto. Kraljem se z že tretjim zaporednim porazom vse bolj izmika končnica.

Poleg obračuna Kingsov in Predatorsov sta se v ponedeljek zvečer onkraj Atlantika srečali še moštvi vzhodnega dela konference, tekmeca iz jugovzhodne skupine Atlanta in Washington. Atlanta je proti vodilnemu moštvu skupine slavila s kar 5:1. Kari Lehtonen je na domačem ledu dvorane Philips Arena v Atlanti ubranil 49 strelov ter bi skoraj vpisal svoj tretji "shutout", če mu ne bi tega dosežka pokvaril Eric Fehr z edinim golom za Capitalse. Rus Slava Kozlov in Tobias Enström sta vsak z golom in podajama pomagala Atlanti pri že šesti zaporedni zmagi, kar je njihov klubski rekord. Poraz za Washington je ponižujoč. A je očitno naporna sezona pustila svoje posledice. Alex Ovečkin, vodilni strelec in aktualni lastnik naslova najučinkovitejšega igralca lige NHL, je prvič v enajstih srečanjih vpisal ničlo. Ničelni izkupiček – kar pomeni, da ni zadel in da se ni vpisal med podajalce – se mu je zgodil šele drugič v zadnjih 22 srečanjih.

Liga NHL:

Atlanta Thrashers : Washington Capitals 5:1

Los Angeles Kings : Nashville Predators 3:4
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.