Končnica je Kobejeva

Foto: Žurnal24 Kobe Bryant se je moral pošteno ruvati s svojimi nasprotniki.
Prvo tekmo finala zahodne konference v ligi NBA je dobilo moštvo Los Angeles Lakers, ki je premagalo Denver Nuggets s 105:103. Seštevek točk Bryanta in Anthonyja je bil kar 79.
Oglej si celoten članek

Za zmago LA Lakers nad Denverjem v finalu zahodne konference je imel največ zaslug kdo drug kot Kobe Bryant, ki je dosegel 40 točk, od tega je zadel odločilnih šest prostih metov v zadnje pol minute srečanja. "V nekem trenutku sem čutil, da nimamo dovolj energije. Stvari sem moral vzeti v roke in dati zgled soigralcem. To je del moje odgovornosti za našo ekipo," je po srečanju razlagal prvi zvezdnik Jezernikov, katerih stara stranka je prav Denver. Proti njemu so namreč v končnici zmagali že 11 tekem zapored.

Verjetno je bil ena ključnih potez kljub Kobejevemu strelskemu prispevku – skok. Bryant je namreč zgrabil žogo, ko je Smith 3,2 sekunde pred koncem namerno zgrešil prosti met, zvezdnik LA-ja pa je zgrabil žogo. Za moštvo Nuggets je bil pričakovano najuspešnejši Carmelo Anthony z 39 točkami, od katerih jih je že 16 dal v prvi četrtini. To je bila po tekmi z Dallasom (41 točk) njegova druga najboljša strelska predstava v končnici. Še to: Saša Vujačič je igral 13 minut in zadel enega od petih metov iz igre.

Liga NBA, finale vzhodne konference:

Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 105:103 /1:0/
Bryant 40, Gasol 13 in 14 skokov, Vujačič 13 minut, 3 točke, 2 skoka; Anthony 39, Billups 18, 8 podaj

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.