Končala 46-letno rusko vladavino

Foto: Žurnal24 Zlati olimpijski poljub za soprogo. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Kitajska umetnostna drsalca Shen Xue in Zhao Hongbo sta po 46 letih prekinila rusko prevlado v tej disciplini. Leta 2007 sta prekinila kariero, a se zmagovito vrnila z olimpijskim zlatom.
Oglej si celoten članek

To je bil večer, ki je pripadel Kitajski. Umetnostna drsalca Shen Xue in Zhao Hongbo sta se na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru z zlatom povzpela na najvišjo stopničko in prekinila dolgoletno rusko vladavino v konkurenci športnih parov, ki je trajala kar 46 let, vse od iger leta 1964 v Innsbrucku. Še več, Rusi so tokrat ostali celo brez medalje. Evropska prvaka, Rusa Juko Kavaguti in Aleksander Smirnov, sta bila tako "zgolj" četrta.

To odličje ni samo za naju, temveč za celotno kitajsko drsalno ekipo. Veliko je bilo ljudi, ki so naju podpirali in se žrtvovali za naju.
Shen Xue
“Mama, oče – zlato! Še sveže iz pečice," je po nastopu vzkliknila 31-letna Shenova in dodala, da z besedami ni mogoče opisati občutkov, ki so jo prevzeli. "To odličje ni samo za naju, temveč za celotno kitajsko drsalno ekipo. Veliko je bilo ljudi, ki so naju podpirali in se žrtvovali za naju," je bila vesela.

Kitajski dosežek izstopa tudi zato, ker sta se Shenova in Zhao leta 2007 že poslovila od aktivnega drsanja. Poročila sta se in uživala zasebno življenje, vendar pa jima je nekaj manjkalo. To je bilo zlato olimpijsko odličje. V letošnji sezoni sta se tako vrnila in dominirala, kjerkoli sta nastopila. Tudi v Vancouvru, kjer se jima je najžlahtnejše odličje nasmihalo že po vodstvu v kratkem programu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.