Kek ima novega branilca

Foto: Žurnal24 Dominic Maroh se je pred verjetnim debijem v izbrani vrsti poškodoval.
Delegacija NZS se je v Nürnbergu sestala z branilcem tamkajšnjega kluba Dominicom Marohom, njegovim očetom, po rodu Slovencem, in predstavniki drugoligaškega kluba.
Oglej si celoten članek

Delegacija Nogometne zveze Slovenije, v kateri so bili predsednik Rudi Zavrl, reprezentančni selektor Matjaž Kek in reprezentančni sekretar Boštjan Gasser, se je v četrtek sestala z Dominicom Marohom, branilcem Nürnberga. Pogovori v Nemčiji so bili uspešni, saj je Maroh potrdil, da je pripravljen igrati za slovensko reprezentanco. Maroh je izrazil svojo željo po igranju v izbrani vrsti Slovenije in se s tem odpovedal napovedanemu vpoklicu v nemško mlado izbrano vrsto.

Tako bo na morebitni poziv selektorja Keka čakal že prihodnji teden, ko bo prvi mož slovenske izbrane vrste poslal vabila svojim izbrancem za prijateljsko tekmo z Dansko. Ker bodo kot posledica prejetih dveh rumenih kartonov na naslednji kvalifikacijski tekmi za SP proti Češki odsotni kar štirje standardni igralci prve enajsterice (Komac, Šuler, Ilič, Brečko), je selektor prisiljen v iskanje novih obrazov.

Maroh je sicer 21-letni, 186 centimetrov visoki in 87 kg težki branilec, ki je zaenkrat vso svojo kariero odigral v Nemčiji. Do leta 2000 je bil član kluba TSV Neckartailfingen, od tam pa prestopil k SSV Reutlingen, kjer je igral vse do lanskega leta. Z dobrimi igrami je opozoril nase ter leta 2008 prestopil k članu nemške druge lige, FC Nürnbergu. Ta se trenutno nahaja na osmem mestu, za vodilnim FSV Mainzom 05 pa zaostaja le šest točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.