Kdo pravi, da ne gre brez Minga?

Foto: Žurnal24 Košarkarjem Houstona gre odlično tudi brez poškodovanega Yaa Minga.
Košarkarji Houstona so z 99:78 premagali moštvo LA Lakersov in izid v zmagah izenačili na 2:2. Podobno je uspelo Bostonu, ki je Orlando ugnal s 95:94.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Jamesu raje ne jezikajte

Houston Rockets so v soboto doživeli hud udarec, ko so izvedeli, da bo moral kitajski košarkar Yao Ming predčasno končati sezono. Razlog je počena kost v levem stopalu, zaradi katere Kitajec to sezono ne bo več stopil na parket. Kljub tej zanje žalostni novici pa so si gostitelji s srčno igro pred več kot 18 tisoč navdušenimi navijači v Toyota Centru priigrali zmago, v katero nihče razen njih ni verjel. Rakete so na krilih Aarona Brooksa, ki je s 34 točkami dosegel rekord kariere, in Shana Battierja, ki je od 23 točk zadel kar pet trojk, potopili moštvo Saše Vujačića, ki je v 19 minutah dosegel sedem točk. Že po prvi četrtini so Rakete vodile za 13 točk, največ pa kar za 29. "Mislim, da nihče drug, razen nas, ni verjel, da nam lahko uspe," je bil po srečanju zadovoljen Brooks, ki igra drugo NBA-sezono. Za Los Angeles je sicer Pau Gasol dosegel 30 točk, Kobe Bryant pa jih je prispeval pol manj ob precej povprečnem metu iz igre 7:17. "Moji igralci niso pokazali takšne energije kot Houston. Trener pove navodila, ki pa jih je treba udejanjiti na parketu," je bil mrkega pogleda trener Jezernikov Phil Jackson.

Tudi dvoboj polfinala vzhodne konference med Orlando Magic in Boston Celtics je izenačen, saj je vsaka od ekip zbrala po dve zmagi. Na četrti tekmi so namreč košarkarji Bostona v gosteh zmagali za točko (95:94) in poravnali razmerje moči. Junak večera je bil Glen "Big Baby" Davis, ki je dosegel odločilni koš za zmago, s katerim je rešil košarkarje Bostona skorajšnjega izpada. Davis je ob pisku sirene zadel z razdalje okoli 6,5 metra in gostom priigral dramatično zmago v gosteh. Paul Pierce je za branilce naslova zbral 27 točk, Rajon Rondo pa jih je k zmagi dodal 21 ter 14 skokov.

Liga NBA, končnica, 2. kolo:

Zahod:
Houston Rockets : Los Angeles Lakers 99:87 /2:2/
Brooks 34, Battier 23; Gasol 30, Bryant 15, Vujačić 19 minut, 7 točk, 1 podaja

Vzhod:
Orlando Magic : Boston Celtics 94:95 /2:2/
Howard 23, Lewis 22; Pierce 27, Davis 21
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.