Kakšna tragedija! Prvič je boksal kot profesionalec, dvoboja ni preživel

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanska boksarska javnost je v šoku.
Oglej si celoten članek

Ljubitelji boksa, ki jih na Otoku res ni malo, ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo 29-letnemu boksarju Sherifu Lawalu (srednje kategorije) v dvorani Harrow Leisure Centre. Potem ko se je sploh prvič v ringu boril kot boksarski profesionalec, je doživel nokavt, po katerem se ni več pobral. V ring je nemudoma prihtel zdravnik, ki je boksarju nudil reanimacijo, ta je trajala 10-15 minut, poročajo britanski mediji, nato pa so Lawala z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Toda udarec je bil tako hud, da je boksar kasneje v bolnišnici umrl. Pomagala ni niti hitra zdravniška pomoč. Po njegovi smrti so vse ostale dvoboje v Harrowu odpovedali.

Britanska boksarska zveza je izrazila sožalje boksarjevi družini. "Vse misli vpletenih v boks so z njegovo družino v teh težkih trenutkih," so zapisali. 

29-letnik iz Londona je tako tragično debitiral v svetu profesionalnega boksa, zanj pa so bili usodni udarci Portugalca Malama Varele (predvsem zadnji udarec v sence, po katerem se je Lawal zgrudil na tla).

Tragedija se je dotaknila tudi najboljšega britanskega boksarja ta hip Tysona Furyja, ki se je odzval s čustvenim zapisom. "Naj počiva v miru. Ko vstopiš v ring, si plačan za nevarnost. Tam smo, da si prizadajamo škodo, tako da udarjamo drug drugega v glavo in telo in na žalost se takšne stvari dogajajo zdaj in spet," je zapisal Fury. 

Britanski mediji sicer poročajo, da naj bi bil za Sherifa usoden zastoj srca. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:50 14. Maj 2024.

    Zastoj srca? Mogoče je bila to posledica cepljenja? Vedno več športnikov, popolnoma zdravih, premine zaradi zastoja srca. Pfizer priznava negativne …

  • 22:09 14. Maj 2024.

    Tragedija bi bil, če nekoga, ki ni boksar porinili v ring! Vsak Božidar se zaveda, da je lahko udarec usoden!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.