Jeseničani so se poigrali s Salzburgom

Foto: Žurnal24 Doug Bradley bo s svojimi varovanci v Gradcu lovil deveto letošnjo zmago. Jeseni
V petem kolu Lige Ebel so Jeseničani nadigrali Salzburg in ga na domači tekmi ponižali s 7:2, ob tem pa je Pare dosegel hat-trick. Olimpija je v Gradcu izgubila z 2:0 in zaseda zadnje mesto.
Oglej si celoten članek
 

Liga Ebel, 5. kolo

Jesenice : Salzburg 7:2
Gradec : Olimpija 2:0
Dunaj : Linz 3:1
Beljak : Innsbruck 5:2
KAC : Alba 5:1

Jeseničani – igrali so brez poškodovanega Dejana Varla in Gregorja Polončiča , slednjega ni bilo zaradi številčne kvote –, so dobro začeli in si že v četrti minuti priigrali vodstvo. Po prodoru Connyja Stroemberga , njegov strel je vratar Jordan Parise ubranil, je v nadaljevanju akcije do ploščka prišel branilec Sabahudin Kovačevič in z močnim strelom matiral vratarja gostov. A Salzburžani niso dolgo zaostajali. Že ob prvi številčni prednosti je bil vratar domačih Andrej Hočevar nemočen ob silovitem strelu Maria Scalza z modre linije. Jeseniški navijači pa so se znova razveselili v 20. minuti, ko je za 2:1 zadel David Rodman . Sicer so bili železarji v prvi tretjini precej boljši in so si priigrali še kopico priložnosti, razmerje strelov pa je bilo kar 14:6 v njihovo korist.


Jeseničani so se se povzepeli na drugo mesto lestvice. © SPS

 
Tudi v drugem delu igre se je poletna igra železarjev nadaljevala. David Rodman v 25. in Marjan Manfreda v 30. minuti bi lahko po prodorih ugnala Pariseja, a je bil vratar Salzburga obakrat na mestu. Zato pa so bili njegovi soigralci v polju vse bolj živčni in grobi – tako je Manuel Latusa dvakrat zapored sedel na klop za kaznovane.  V 34. minuti je Conny Stroemberg poskusil s strelom od daleč, Jordan je bil pokrit in je kapituliral. Vendar se rdeči še niso ustavili. Po izvrstni podaji Žige Jegliča je na 4:1 povišal Rok Jakopič . Ob tem je imel lepo priložnost za peti zadetek še Tomaž Razingar .

 

Preberite še ...

Olimpijin pravi obraz na derbiju

Tudi v tretjem delu igre se Gorenjci niso ustavili. V 49. minuti so povedli kar s 5:1. Podal je Stroemberg, Parisa pa je premagal Jean Philippe Pare. Če s petimi igralci proti petim ni šlo, pa je Salzburg znižal izid z dvema igralcema več. Za 5:2 je v 52. minuti po strelu od daleč zadel Mike Sikleka . Jeseničani pa se še kar niso zadovoljili z visokim vodstvom. Za šesti gorenjski gol je najbolj zaslužna naveza Stroemberg-Pare. Slednji je dosegel svoj drugi zadetek. Še tretjega pa je dodal v 39. minuti srečanja.


Varovanci Mika Posme so izgubili v Gradcu. © Anže Petkovšek

 
Olimpija je gostovala v Gradcu. Ljubljanska ekipa, spet brez Brendana Yareme in Rafaelleja Intranuova , je po odmevni zmagi na večnem derbiju proti Jesenicam spet okusila trdoto tal. Nanje jo je spravila ekipa, ki naj bi veljala za eno slabših v letošnji izdaji Lige Ebel – Graz 99ers . Gledalci na tekmi niso imeli prav veliko razlogov za zadovoljstvo, aplavz bi si namreč zaslužil le vratar Olimpije Mike Morrison , ki je z 42 obrambami preprečil višjo zmago sicer precej boljših domačinov. Za domače vodstvo v deseti minuti zadel Anthony Iob . Olimpija je zapretila še prek Tomaža Vnuka in Aleša Mušiča , ki je sam zadrsal proti graškim vratom, Gradčani pa so s pomočjo Nicka Kuiperja zadeli okvir vrat. V drugem delu se je domači pritisk nadaljeval. Harry Lange je zadel vratnico, nevaren pa je bil tudi Anthony Iob . V 49. minuti so domačini povišali vodstvo. Medtem ko je bil Todd Elik na klopi za kaznovane igralce, je za 2:0 zadel Tommy Jakobsen . Do naslednjih obračunov bo morala Olimpija popraviti predvsem igro s hokejistom več.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.