Jaka prvi prek 2000

Foto: Žurnal24 lakovic_main_epa
Organizator igre Barcelone in slovenske reprezentance Jaka Lakovič je postal prvi Slovenec in četrti igralec sploh, ki mu je v Evroligi uspelo preseči mejo 2000 točk.
Oglej si celoten članek
 
 

To, da sem postal četrti igralec, ki je dosegel več kot 2000 točk v Evroligi, sem izvedel od novinarjev.

Jaka Lakovič

 
Evroligaška zmaga Barcelone nad Žalgirisom s 75:70 je imela za Jako Lakoviča še poseben pomen, čeprav sam tega ni vedel. Naš organizator igre, ki je bil v zadnjih letih glede odziva na reprezentančne akcije najbolj "priden" in se ni oziral na utrujenost in poškodbe, je namreč postal prvi Slovenec, ki mu je v Evroligi uspelo preseči 2000 točk. Zanimivo je, da je Lakovič šele četrti igralec, ki se lahko pohvali s tem dosežkom. Pred njim je to uspelo še branilcu CSKA J. R. Holdnu, argentinskemu centru Luisu Scolaju ter Američanu Marcusu Brownu.

"To, da sem postal četrti igralec, ki je dosegel več kot 2000 točk v Evroligi, sem izvedel od novinarjev. Seveda sem vesel in ponosen. Želim si, da bi tako uspešno tudi nadaljeval," je po srečanju povedal Lakovič, ki se je leta 2001 iz matičnega Slovana preselil v Novo mesto h Krki in tam prvič zaigral na najvišji ravni. Navdušil je predvsem na znameniti tekmi v Madridu, kjer je Realu nasul 38 točk. Sledila so štiri leta v Panathinaikosu, kjer ga je brusil sloviti Željko Obradović, leta 2006 pa je njegova druga evropska postaja postala Barcelona. Letos v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v slabih 25 minutah povprečno dosega dobrih 14 točk, 1,4 skoka in 2,4 podaje na srečanje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.