Hokejski home run Bruinsov

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tako imenovano zimsko klasiko, tekmo na prostem, na stadionu Fenway Park v Bostonu, med moštvoma Boston Bruins in Philadelphia Flyers so po podaljšku z 2:1 dobili prvi. Zadel je Marco Sturm.
Oglej si celoten članek
38.112
Zimsko klasiko si je ogledalo 38.112 navijačev. V Bostonu je bila prava zimska pravljica, saj je dan prej snežilo. V času tekme je bilo 0°Celzija. "To tekmo si bomo zapomnili za večno," je dejal kapetan Bruinsov, Zdeno Chara.

Na stadionu za bejzbol Fenway Park v Bostonu je Marco Sturm v podaljšku dosegel "home run" za zmago svojih Boston Bruinsov nad Philadelphio Flyers na tretji Zimski klasiki, tekmi lige NHL pod milim nebom.

"Neverjetno. O tem sem sanjal minulo noč. To je gol, ki si ga bom zapomnil za zmeraj," je dejal junak Sturm, ki je bil nekaj dni prej vključen na seznam nemške reprezentance za olimpijske igre. Drugi junak zmage Bruinsov pa je bil vratar Tim Thomas, ki je zaustavil 24 poizkusov Flyersov in bil po Zimski klasiki imenovan v ameriško reprezentanco za Vancouver. "Ko smo izenačili, sem bil navdušen, a želeli smo zmago. Vsi smo si jo noro želeli in tako smo v podaljšku pritisnili. Marcov gol je bil eden najbolj norih občutkov v moji karieri," je po tekmi strnil Thomas.

"To je bila izkušnja, ki jo doživiš le enkrat v življenju. Fenway Park, Bruins, Flyers, 40.000 navijačev, super dan … le kaj bi si v hokeju še želeli," je o Zimski klasiki v Bostonu dejal trener gostov iz Philadelphie, Peter Laviolette. "To je bil čudovit dan za hokej."

Liga NHL, tekmi 1. 1. 2010:

Boston Bruins : Philadelphia Flyers 2:1 (po podaljšku)
Buffalo Sabres : Atlanta Trashers 4:3 (po podaljšku)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.