Hirscherju močno odsvetuje vrnitev v Söldnu

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji avstrijski smučar bo že konec oktobra prvič po več kot petih letih spet nastopil na tekmi svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Smučarski virtuoz Marcel Hirscher odšteva dneve do vrnitve v svetovni pokal, kjer je nazadnje tekmoval pred več kot petimi leti. 

Poročali smo, da mu je Mednarodna smuarska zveza (Fis) pred dnevi prižgala zeleno luč za nastop na uvodnem veleslalomu nove sezone v Söldnu.

Alpsko smučanje Marcel Hirscher dobil zeleno luč, v Söldnu za Nizozemsko

Petintridesetletni Hirscher, ki se v svetovni pokal vrača z željo po smučanju in brez rezultatskih ciljev, bo na zahtevni progi na ledeniku Rettenbach v Avstriji prestal ognjeni krst v dresu nizozemske reprezentance. V drugem delu kariere bo namreč zastopal državo, iz katere prihaja njegova mama.

Odločitev sicer ni bila pogodu avstrijskim funkcionarjem, ki pa so mu iz spoštovanja do preteklih dosežkov in vsega, kar je naredil za svojo domovino, na koncu dali svoj blagoslov.

Presenečenje Upokojil se je v neposrednem prenosu, zdaj si je premislil

Hirscher si je za prizorišče težko pričakovane vrnitve izbral domači Sölden, kar pa po mnenju nekdanjega dolgoletnega predsednika Avstrijske smučarske zveze (ÖSV) Peta Schröcksnadela, ki je bil na tem položaju od leta 1990 do 2021, ni bila najboljša izbira. 

"Sölden je ena najtežjih dirk v koledarju," je rojaka posvaril nekdanji prvi mož avstrijske zveze. "Če se bo dirke res udeležil, to ne bo pametna odločitev. Prvi nastop na tako zahtevni progi ni najbolj smiselna poteza," je v oddaji na ServusTV trdil Schröcksnadel.

Če bi odločal on, bi Hirscherja v startno hišico spustil šele na drugem veleslalomu sezone, ki ga bo sredi decembra gostil Val d'Isere. "Val d'Isere je prav tako zelo strm, vendar niti približno tako zahteven," je povedal 83-letnik in v isti sapi dodal: "Toda Marcel že ve, kaj počne. Če ne bi bil prepričan v svojo odločitev, tega ne bi storil."

Vrnitev Hirscerja v Söldnu so nedolgo nazaj pod vprašaj postavili švicarski novinarji z neuradnimi informacijami glede nekonkurenčnosti njegovega smučanja. Za povrhu mu v teh dneh nagajata še kašelj in vročina, poroča ORF, a časa za okrevanje je še dovolj.

Stvar se zapleta Hirscher ima resne težave, ali je ogrožena celo vrnitev?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.