Hirscher ima resne težave, ali je ogrožena celo vrnitev?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vrnitev nekdanjega kralja belih strmin Marcela Hirscherja na uvodni tekmi nove sezone v Söldnu je pod velikim vprašajem.
Oglej si celoten članek

Priprave nekdanjega avstrijskega smučarskega asa Marcela Hirscherja, ki se po petih letih vrača v svetovni pokal, ne potekajo po načrtih, poroča švicarski mediji.

Hirscher, ki se na bele strmine vrača v nizozemskih barvah, potem ko je vse svoje dosedanje uspehe dosegel kot avstrijski reprezentant, naj bi stežka dosegal konkurenčne čase, kar bi lahko zamaknilo njegovo vrnitev na tekme elitnega ranga.

Foto: Profimedia Marcel Hirscher

Neuradno še vedno velja, da naj bi se Hircher pojavil na startu uvodne tekme nove sezone v Söldnu, kar bi mu omogočilo novo pravilo wilda-carda, namenjeno prav tistim tekmovalcem, ki se vračajo po daljši odsotnosti.

Ta sicer ne sme biti krajša od dveh ali daljša od deset let, ob tem pa morajo povratniki izpolnjevati tudi nekatere druge pogoje, kar pa v primeru 35-letnega vetarana, ki je v karieri osvajal tako velike kot male kristlalne globuse ter zmagoval tudi na olimpisjkih igrah in svetovnih prvenstvih, ni nobena ovira.

Ker pa je odločitev Mednarodne smučarske zveze (Fis) naletela na ostre kritike, novo pravilo še ni vklesano v kamen, o njem pa bodo pred začetkom sezone še razpravljali.

Težke besede "To je sramota!" Fis z uslugo Hirscherju razbesnel velika smučarska imena

Hirscher je prejšnji mesec predčasno prekinil priprave na Novi Zelandiji, ob najnovejših razkritjih švicarskega Blicka pa so se dvomi o možnosti njegove vrnitve v Söldnu še okrepili.

Po navedbah Blicka se stvari v zadnjih tednih "niso odvijale po načrtih", med pripravami v državi na juhozahodu Tihega oceana pa naj bi bil Avstrijec počasnejši celo od novozelandske slalomske specialistke Alice Robinson. Iz Hirscherjevega tabora so sicer že sporočili, da so pomisleki švicarskih novinarjev neutemeljeni.

Hirscher se po lastnih besedah v svetovni pokal, kjer je nazadnje tekmoval 17. marca 2019 v Soldeuu, vrača brez posebnih tekmovalnih ciljev.

Presenečenje Upokojil se je v neposrednem prenosu, zdaj si je premislil Presenečenje Svetovna prvakinja razkrila pravi razlog za slovo od smučanja

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.