Gorenje z Zormanom, Celje s Kielom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Rokometaši velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško so na žrebu v nemškem Herzogenaurachu pri Nürnbergu dobili tekmece v evropski Ligi prvakov. Za nasprotnice so izvedele tudi krimovke.
Oglej si celoten članek

Gorenje, ki je v minuli sezoni slavilo v državnem prvenstvu, bo igralo v skupini C. V tej skupini so tudi danski Koebenhavn, poljski Vive Targi Kielce, kjer igra Uroš Zorman, francoski Chambery, ruski Sankt Peterburg in zmagovalec kvalifikacijske skupine 2 (makedonski Metalurg Skopje, norveški Haslum, ukrajinski Dinamo Poltava in avstrijski Alpla Hard).

Foto: Gregor Katič marko bezjak gorenje Celjska zasedba bo igrala v skupini B, v njej pa so poleg nemškega Kiela tudi madžarski Veszprem, španski Atletico Madrid, švedski Sävehof in zmagovalec kvalifikacijske skupine 3 (romunska Constanta, slovaški Tatran Prešov, izraelski Maccabi Rishon Lezion in italijanski Bolzano). Liga prvakov se bo začela 26. septembra.

Rokometašice Krima Mercatorja so na žrebu dobile tekmice v skupinskem delu Lige prvakinj. Ljubljanska ekipa bo igrala v skupini B, v njej pa bosta nastopila še madžarski Györ in hrvaška Podravka Vegeta ter zmagovalka kvalifikacijske skupine 3 (romunski Jolidon Cluj, ruski Rostov, srbski Zaječar in turška Antalya). Liga prvakinj se bo začela 13. oktobra.

Liga prvakov:

- skupina A: Montpellier, Čehovski medvedi, Flensburg-Handewitt, Reale Ademar Leon, zmagovalec kvalifikacijske skupine 1 in zmagovalec turnirja povabljencev;

- skupina B: Kiel, Veszprem, Atletico Madrid, Sävehof, Celje Pivovarna Laško, zmagovalec kvalifikacijske skupine 3;

- skupina C: Koebenhavn, Gorenje Velenje, Vive Targi Kielce, Chambery, Sankt Peterburg, zmagovalec kvalifikacijske skupine 2;

- skupina D: Barcelona, Croatia Osiguranje Zagreb, Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin, Pick Szeged in zmagovalec kvalifikacijske skupine 4;

Liga prvakinj:

- skupina A: Oltchim Valcea, Randers, Hypo Niederösterreich in zmagovalka kvalifikacijske skupine 2;

- skupina B: Györ, Krim Mercator, Podravka Vegeta in zmagovalka kvalifikacijske skupine 3;

- skupina C: Larvik, Dinamo Volgograd, Sävehof in zmagovalka kvalifikacijske skupine 4;

- skupina D: Budućnost Podgorica, Thüringer, zmagovalka turnirja povabljenk in zmagovalka kvalifikacijske skupine 1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.