Gorenje s starimi znanci

Rokometaši Gorenja so dobili nasprotnike v Ligi prvakov. Velenjčani boo igrali z moštvi Veszprem, Chambery, Rhein-Neckar Löwen, Bosna, in kvalifikantom
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometni prvak Gorenje iz Velenja bo v prihodnji sezoni Lige prvakov igral v skupini B skupaj z Veszpremom, Chamberyjem, Rhein-Neckarjem Löwenom, Bosno in kvalifikantom. Tako je določil današnji žreb na Dunaju. Nobeden od tekmecev za ose ni posebna neznanka, z Veszpremom so se pomerili že večkrat, Chambery je s Celjem igral v lanski sezoni, Čehovski medvedi so se merili s Koprom. Z Valladolidom so se Velenjčani spopadli v sezoni 2003/04 ... "Skupina je takšna, da povsem realno lahko računamo na četrto mesto. Lahko bi dobili tudi kakšnega lažjega tekmeca, lahko pa tudi še težjega. Toda imamo nekaj zelo atraktivnih tekmecev. Sicer pa se zavedamo, da vsak, ki pride v ligo prvakov, zna igrati rokomet, treba ga je spoštovati, a v klubu vsekakor računamo na preboj v drugi del. To je zdaj najpomembnejše," je dejal športni direktor Gorenja Stane Ostrelič.

Priložnost za uvrstitev med 24 najboljših klubov pa ima tudi Celje Pivovarna Laško. Če bodo Celjani zmagali na turnirju štirih klubov s posebnim povabilom EHF (španski Ademar, nemški Lemgo in švicarski Kadetten), bodo igrali v skupini D, v kateri so še Kiel, Kolding, Barcelona, Amicitia in zmagovalec enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V ligi prvakov bo v prihajajoči sezoni tekmovalni sistem precej spremenjen. Namesto lanskih 32 klubov jih bo letos nastopilo samo 24. Ti bodo razdeljeni v štiri predtekmovalne skupine s po šestimi moštvi. V drugi del oziroma v osmino finala bodo po desetih odigranih tekmah napredovali po štirje najboljši klubi iz vsake skupine (skupaj 16), pri čemer se tako v osmini finala kot v četrtfinalu igrata le po dve tekmi - po ena doma in v gosteh (po sistemu križanja med skupinama A in B ter C in D, torej A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1, C1-D4, C2-D3, C3-D2 in C4-D1).

Stane Osterlič računa, da se bo Gorenje uvrstili v drugi del. © Saša Despot

 
Prvič bo o naslovu klubskega prvaka Evrope odločal sklepni turnir najboljše četverice, ki bo 29. in 30. maja 2010 v Kölnu. Kvalifikacijski turnirji bodo od 4. do 6. septembra 2009, glavni del lige prvakov (deset krogov) od 30. septembra 2009 do 7. marca 2010, tekme osmine finala bodo med 24. marcem in 4. aprilom 2010, četrtfinalne od 21. aprila do 2. maja 2010, nato pa sledi še sklepni turnir najboljših štirih klubov v Evropi.

* Skupina A: Čehovski medvedi, Montpellier, Pick Szeged, Pevafersa Valladolid, Constanta, kvalifikant
* Skupina B: Veszprem, Gorenje, Chambery, Rhein-Neckar Löwen, Bosna, kvalifikant
* Skupina C: Ciudad Real, Croatia Osiguranje, Hamburg, FCK Handbold, Alingsas, kvalifikant
* Skupina D: Kiel, Kolding, Barcelona, kvalifikant, Amicitia Zürich, kvalifikant
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.