Gebrselassie le 7 dni zdržal v pokoju

Foto: Žurnal24 Haile Gebrselassie tekaških copat še ne bo postavil v kot. (Foto: Reuters)
"Ko sem v New Yorku dejal, da bom nehal teči, je bila to odločitev pod vplivom razočaranja," je pojasni maratonec Haile Gebrselassie, ko je po enem tednu preklical svojo športno upokojitev.
Oglej si celoten članek

Le dober teden je sloviti atlet Haile Gebrselassie zdržal v športnem pokoju, ki ga je napovedal po ponesrečenem nastopu na newyorškem maratonu sedmega novembra. Ta ponedeljek je etiopski tekač sporočil, da bo vendarle še nastopal na največjih tekmovanjih. Odločitev o tem, da bo še tekel in da pri 37 letih kljub poškodbi kolena tekaških copat še ne pospravlja v kot. "Tek je moje življenje. Odločil sem se, da bom nadaljeval," je na svojem twitterju zapisal Gebrselassie. Za nenaden in nepričakovan konec kariere se je etiopski tekaški zvezdnik odločil po maratonu v New Yorku, ko je zaradi poškodbe kolena moral po polovici odstopiti.

"Ko sem v New Yorku dejal, da bom nehal teči, je bila to odločitev pod vplivom razočaranja. Zdaj se bom osredotočil na naslednjo tekmo, takoj ko bo moje koleno zdravo," je pojasnil atlet. Da je bila odločitev morda le posledica čustvenega stanja, je že na prizorišču maratona dejal njegov menedžer Jos Hermens in že nekaj dni po napovedanem koncu kariere svojega varovanca izrazil upanje, da si bo Gebrselassie premislil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.