Garnbret do novega odličja na SP, Krampl četrta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska športna plezalka Janja Garnbret v težavnosti do srebra.
Oglej si celoten članek

Janja Garnbret je osvojila srebrno kolajno v težavnostnem plezanju. Štiriindvajsetletna Korošica je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Bernu novo odličje osvojila le 24 ur po tem, ko je z izjemno predstavo osvojila zlato v balvanskem plezanju. V finalu je nastopila tudi Mia Krampl, ki je uspeh Garnbret dopolnila s četrtim mestom.

Garnbret je nastopila v svojem še devetem finalu na svetovnih prvenstvih. To je njena že četrta kolajna v težavnosti na svetovnih prvenstvih, druga srebrna, ob tem ima še dve zlati.

V soboto je z izjemno predstavo osvojila svojo še sedmo zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, kar je največ med vsemi športnimi plezalkami in plezalci na prvenstvih.

Tokrat je bila od Garnbret boljša 19-letna Japonka Ai Mori. V finalu sta tako Garnbret kot Mori osvojili vrh smeri, a je bila japonska tekmovalka boljša v polfinalu, prav tako pa je bila hitrejša v finalni smeri od slovenske šampionke.

Prvenstva še ni konec. Prihodnji teden bo sledil vrhunec z olimpijskimi kvalifikacijami, polfinalom in finalom v olimpijski kombinaciji balvanov in težavnosti. Garnbret se je z zmago na balvanih in srebrom v težavnosti zanesljivo uvrstila v boj za olimpijsko vozovnico za Pariz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.