Gajser bližje vodilnemu Pradu, ki ni imel svojega dne

Foto: Profimedia Tim Gajser
Tim Gajser drugi v kvalifikacijah VN Trentina.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je bil drugi v kvalifikacijah velike nagrade Trentina. Jan Pancar (KTM), drugi slovenski predstavnik v najmočnejšem razredu MXGP, je bil 20.

V italijanskem kraju Pietramurata je bil pred Gajserjem v kvalifikacijah za nedeljsko dirko le Francoz Romain Febvre (Kawasaki).

V kvalifikacijah so se za Febvrejem in Gajserjem uvrstili še Nizozemca Glenn Coldenhoff in Jeffrey Herlings, tretji v točkovanju za SP, Švicar Jeremy Seewer in Latvijec Pauls Jonass.

Gajser je na drugem mestu seštevka sezone. Za branilcem naslova ter vodilnim v sezoni Jorgejem Pradom, Španec je dobil vse tri tekme tega leta, zaostaja za osem točk. Pred VN v Italiji je bilo med njima 17 točk razlike.

Prado je bil v kvalifikacijah šele 17. in s tem le tri mesta pred drugim Slovencem. Obenem je ostal brez točk v teh kvalifikacijah, Gajser pa jih je dobil devet in znižal zaostanek v seštevku še pred glavno dirko.

Foto: Profimedia Tim Gajser

Pancar, novinec v MXGP, je na 19. mestu SP, doslej je vknjižil 21 točk.

Prva vožnja dirke razreda MXGP za VN Trentina bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.