Fleury in Šatan junaka Pingvinov

Foto: Žurnal24 Marc-Andre Fleury je k zmagi Pittsburgha prispeval 23 obramb.
Konferenčni finale v severnoameriški hokejski ligi NHL so na vzhodu bolje začeli lanski finalisti. Igralci Pittsburgha so v prvi tekmi na domačem ledu s 3:2 premagali Carolino.
Oglej si celoten članek

Najboljši strelec Pittsburgha v končnici Sidney Crosby je bil tokrat nekoliko zadržan, saj je na uvodni tekmi konferenčnega finala prispeval le eno podajo. A sta ga s strelskim izkupičkom dobro zamenjala Miroslav Šatan in Philippe Boucher, ki doslej v končnici še nista zadela v polno, tokrat pa sta dosegla prvi in tretji zadetek za pingvine; Boucherjev strelski post v odločilnem delu sezone je trajal že od leta 2004.

 

Phoenix je dobil podporo

Združenja severnoameriških športov NFL, MLB in NBA so izrazila podporo hokejski ekipi NHL Phoenix Coyotes. Ta je v finančnih težavah, lastnik pa želi ekipo rešiti s prodajo nazaj v Kanado. Ekipo bi rad kupil kanadski poslovnež Jim Balsillie, ki zahteva selitev v provinco Ontario.

Domači so temelje za zmago postavili v prvi tretjini, ko sta najprej Šatan, nato pa še Jevgenij Malkin vratarja Caroline Cama Warda premagala v razmiku zgolj 90 sekund. Ward se je sicer izkazal z nekaj obrambami, skupno jih je zbral 28, še precej bolj pa je bil razpoložen njegov kolega v vratih Pittsburgha Marc-Andre Fleury. V statistiko so mu vpisali 23 ubranjenih strelov, toda nekaj vrhunskih obramb na začetku dvoboja in tik pred koncem, ko so gostje poskušali izsiliti podaljšek brez vratarja in s šestimi igralci v polju, je rešilo Pittsburgh. Fleury je sicer prejel drugi zadetek minuto in pol pred koncem, premagal ga je Joe Corvo, Carolini pa je znižanje na 1:2 zagotovil Chad LaRose v 33. minuti.
Druga tekma te serije bo na sporedu v četrtek, znova v Pittsburgu.

Liga NHL, konferenčni finale:


Vzhod:
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 3:2 /1:0/
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.