Flajs: "Pristop ni bil pravi"

Foto: Žurnal24 Blejci so brez večjih težav ohranili primat na domači sceni. (Foto: Anže Petkovš
Po maratonskih petih nizih je finale slovenskega pokala v odbojki za moške pripadel ACH Volleyju, ki je z velikimi težavami premagal Galex-Mir s 3:2 (-22, -22, 17, 23, 12).
Oglej si celoten članek

Blejski odbojkarji, izraziti favoriti finala, so se še drugič v dveh dneh poigrali z živci svojih navijačev. Potem ko so s težavo premagali gostitelje turnirja, so tokrat naleteli še na hujši odpor žilavega Galexa-Mira, najprijetnejšega presenečenja pokalnega tekmovanja, saj je v četrtfinalu izločili Salonit, v polfinalu pa še Calcit Kamnik.

Blejci, ki so tokrat igrali brez Oliverja Venna (v domačih tekmovanjih lahko igrajo samo trije tujci, trener Glenn Hoag pa je kot odvečnega med gledalce poslal Estonca), so bili vsaj pol tekme povsem v izgubljenem položaju, zaostajali z 0:2 v nizih, izgubljali tudi v tretjem, četrtem in tudi petem, a so se na koncu izvlekli in prišli do svoje prve letošnje lovorike ter petega pokalnega naslova.

Ekipa Marchiol Vodi je premagala Calcit iz Kamnika s 3:0 (20, 19, 18) in tako osvojila tretje mesto v pokalnem tekmovanju.

Andrej Flajs
, kapetan ACH Volleyja, je povedal: "Nasprotnik nas je presenetil, res je igral odlično, predvsem Tot in Horvat. Mi vsekakor nismo bili pravi, na rezultatu pa se je videlo, da tudi pristop ni bil pravi. Nekoliko smo tudi že utrujeni, a v tem ne bi iskal izgovorov, igro bomo morali popraviti. Kljub nervozi smo zaupali v naš sistem blok obramba, kar mislim, da je bilo odločilno. Sam sem že odigral nekaj tekem, ko smo izgubljali z 0:2, pa potem zmagali. Zato nisem niti v enem trenutku mislil, da je tekma izgubljena. Mogoče smo mislili, da oni ne bodo zdržali do konca, a so bili presenetljivo vztrajni."

Dejan Fujs, trener Galexa-Mira, pa je dodal: "Svoje igralce sem tri ure prepričeval, da so boljši od Bleda, da ta ne blesti, da ga lahko premagamo. Res smo bili blizu, toda odločila je daljša klop. Jaz ne morem zamenjati nobenega sprejemalca, nobenega korektorja, v vsej tekmi sem opravil le eno menjavo. Nikogar nisem mogel spočiti, nikogar ustaviti in mu kaj svetovati. Kljub temu smo pokazali odlično igro, manjkala nam je le ena prelomnica, da bi se vsaj v enem izmed zadnjih treh nizov odlepili in niz pripeljali do konca. Fantom nimam kaj očitati, borili so se po svojih najboljših močeh, čeprav sem razočaran. Bled pa je vseeno zmagal zasluženo."

Pokal, finale:

ACH Volley : Galex-Mir 3:2 (-22, -22, 17, 23, 12)
Šket 22, Flajs 16; Tot 27, Horvat 24

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.