Fantastični Slovenci na krilih Janca, Vlaha in Ferlina zmleli Švede!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah v tretjem krogu s fantastično borbo premagala švedsko izbrano vrsto (29:24).
Oglej si celoten članek

Slovenija je tako zabeležila še drugo zmago, v ponedeljek je četa selektorja Uroša Zormana premagala Hrvaško. V prvem krogu so Slovenci po slabšem drugem polčasu izgubili s Španijo. Slovenci so z drugo zmago storili veliki korak k napredovanju v izločilne boje.  V petek se bodo pomerili z Japonsko, v nedeljo pa z Nemčijo.

Če so v prvem polčasu se Švedi po zaostanku z 6:11 še uspeli vrniti – prvi polčas se je zaključil z vodstvom Slovenije s 15:14 –, pa so na začetku drugega polčasa Slovenci uspeli narediti razliko in se odlepiti na varno prednost (25:20). Te niso več izpustili iz rok in se na koncu veselili zmage z 29:24. 

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Blaž Janc z desetimi in Aleks Vlah z osmimi goli, medtem ko je vratar Klemen Ferlin zbral devet obramb, nekatere od njih v prelomnih trenutkih dvoboja. Omenjeni trio je blestel že na tekmi s Hrvaško.

Na današnjih tekmah v skupini A je Hrvaška premagala Nemčijo z 31:26, Španija pa Japonsko s 37:33. Po treh tekmah so Slovenija, Hrvaška, Španija in Nemčija zbrale po štiri, Švedska dve točki, Japonska pa je brez njih.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.