Edmonton slekel Modre jopiče

Foto: Žurnal24 Hokejisti Calgaryja so se veselili zmage nad Coloradom.
Čeprav Anže Kopitar sinoči ni stopil na led, je bilo v ligi NHL vseeno zanimivo. Posebej za hokejiste Edmontona, ki so St. Louis premagali kar s 7:2. Tri zmage po kazenskih strelih.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Carolina : Montreal 2:1
Columbus : Edmonton 2:7
Pittsburgh : Minnesota 1:2*
Tampa : Florida 3:4*
Phoenix : Chicago 2:3*
Calgary : Colorado 4:1
* po kazenskih strelih

Hokejisti v ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. Najvišjo zmago so dosegli igralci Edmontona , ki so Blue Jacketse premagali kar s 7:2. Zadeli so Sheldon Souray, Andrew Cogliano, Marc Pouliot, Tom Gilbert, Dustin Penner, Shawn Horcoff in Lubomir Višnovsky . Za Columbus pa Kristian Husellius in Rick Nash . Zanimivo, poreženci so proti kanadskemu golu sprožili kar 39 strelov, gostje le 19.

Peter Budaj ni mogel preprečiti poraza svojega Colorada. © Reuters

 
Odmevala je tudi zmaga Minnesote po kazenskih strelih v Pittsburghu , s katero so gostje prekinili niz šestih domačih zmag Pingvinov. Pittsburgh je moral priznati premoč tekmecem na svojem ledu, pa čeprav so Pingvini dobili le en gol v rednem delu. Pri kazenskih strelih pa se je izkazal Marek Židlicky , edini strelec, ki je Minnesoti zagotovil dve točki. Junak tekme pa je bil tudi vratar gostov Niklas Backstrom , ki je ustavil 24 od 25 strelov v rednem delu. Ubranil je tudi kazenske strele Petru Sykori, Alexu Goligoskiju in Sidneyju Crosbyju ; domači zvezdnik bi moral zadeti, da bi svoji ekipi omogočil še eno serijo kazenskih strelov, a je bil vratar gostov uspešnejši. Zanimiv je bil tudi strelski razplet v rednem delu; domači so si v osmi minuti pravzaprav zabili avtogol po nespretnem posredovanju ob sodniškem metu pred golom, čeprav so zadetek uradno pripisali Miku Koivuju , a so Pingvini le deset sekund pozneje že izenačili, strelec je bil Matt Cooke .

Prepričljiv je bil Calgary , ki je Colorado ugnal s 4:1. Za Calgary so zadeli Marek Svetos, Adrian Aucoin, Jarome Iginla in David Moss , za poražence pa je bil uspešen Rene Bourgue . Flamesi so bili odločeni, da končajo slab novembrski niz, čeprav je bil v vratih Colorada izvrsten Peter Budaj , ki je zaustavil 47 odstotkov strelov. Vsa ostala srečanja so se končala z zadetkom razlike v prid zmagovalcem.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.