Dva Slovenca med petnajsterico

Foto: Žurnal24 Andrej Jerman je na zadnjem smuku sezone ostal brez točk.
Največji slovenski adut na smuku v Kvitfjellu Andrej Jerman je osvojil deseto mesto. Rok Perko je z 12. mestom dosegel rezultat kariere. Zmagal je Avstrijec Klaus Kröll.
Oglej si celoten članek
 

Kvitfjell, smuk (M)

1. K. Kröll (AVT) 1:32,12
2. M. Walchhoffer (AVT) +0,27
3. M. Osborne-Paradis (KAN) +0,46
10. A. Jerman (SLO) +0,91
12. R. Perko (SLO) +1,05
47. G. Markič (SLO) +3,00
53. A. Glebov (SLO) +3,75

Zmagovalec smuka v norveškem Kvitfjellu je Avstrijec Klaus Kröll . Rojak Michael Walchhofer , najboljši smukač sezone, je bil počasnejši za 27 stotink sekunde. Tretji je bil Kanadčan Manuel Osborne-Paradis . Andrej Jerman se je veselil desetega mesta, medtem ko je Rok Perko z 12. mestom vpisal uspeh kariere. Na zadnjem smuku pred finalom sezone svetovnega pokala v švedskem Aareju so nastopili še trije slovenski predstavniki, a so bili prepočasni za uvrstitve, ki bi jim prinesle točke. Gašper Markič je bil 47., Alek Glebov je z zaostankom 3,75 sekunde zasedel končno 53. mesto, Andrej Križaj pa je odstopil in tako ostal brez uvrstitve.

Rok Perko se je odlično spopadel s progo Olympiabakken. © AFP

 
Slovenski ekipni uspeh smučarjev je vodja moške smučarske ekipe Urban Planinšek pospremil z zadovoljstvom in optimizmom, še zlasti, ker je Jerman s petkovim četrtim mestom in sobotnim desetim mestom dosegel osnovni cilj za uvrstitev v prvo jakostno skupino. "Za slovensko alpsko smučanje sta dva izjemno dobra dneva in ker je za večino ekipe zadnji dan v sezoni je zelo dobro na takšen način končati sezono," je dejal Planinšek. Na sobotni tekmi je bilo malo prostora za napake. Čeprav so bila pričakovanja po petkovem četrtem mestu, ko se je najboljšemu slovenskemu smukaču za 11 stotink sekunde izmuznil zmagovalni oder, je Jerman vožnjo odpeljal solidno. 23-letni Perko pa je vpisal najboljši dosežek na tekmah svetovnega pokala. Tridesetletni Jerman je bil ob prihodu v ciljno areno presenečen in ni mogel verjeti, da je lahko prišel tako visoko s takšnim zaostankom, ki ga je imel. Na petkovem smuku se je namreč v eni sekundi zvrstilo petnajst tekmovalcev. Jerman je v smukaškem seštevku na 13. mestu.

 
 

Za slovensko alpsko smučanje sta dva izjemno dobra dneva in ker je za večino ekipe zadnji dan v sezoni je zelo dobro na takšen način končati sezono.

Urban Planinšek

 
Pred finalom sezone svetovnega pokala v švedskem Aareju se začenja hud boj za veliki kristalni globus v moški konkurenci. Hrvat Ivica Kostelić , ki mu smuk ne predstavlja paradne discipline, je tudi na drugem smuku zaporedoma v Kvitfjellu ostal brez uvrstitve v trideseterico in brez točk, s čimer se mu je zamajalo tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. V smuku se ni izkazal niti drugouvrščeni Avstrijec Benjamin Raich . V petek je bil boljši od Kostelića in je osvojil ravno toliko točk, da se je izenačil s hrvaškim smučarjem, a je v soboto po odstopu vpisal ničlo. Oba jih imata tako še vedno 837. Norvežan Aksel Lund Svindal , ki je bil na drugem smuku 14., v skupnem seštevku za Kostelićem in Raichom zaostaja le še za 8 točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.