Drogba ima svoje pivo

Foto: Žurnal24 Didier Drogba afp
Najmočnejše in največje pivo v Slonokoščeni obali so poimenovali po nacionalnem nogometnem heroju in idolu Didieru Drogbaju. A slednji ni edini, ki je navdahnil proizvajalce te pijače.
Oglej si celoten članek

Pivo prodajajo v litrskih steklenicah. Didier Drogba je velik in močan, zato mora biti tudi pivo tako, je sporočilo navijačev Slonokoščene obale, ki si pred vsako tekmo privoščijo Drogbajev hmeljev napitek. Napadalec Chelseaja ni edini nogometaš, ki je navdahnil proizvajalce priljubljene alkoholne pijače.

Nekdanji vratar Sunderlanda Mart Poom je leta 2003 v zadnjih trenutkih tekme z Derby Countyjem zadel za izenačenje. Estonec je nekaj tednov kasneje dobil svoje pivo, ki so ga poimenovali Poominator. "Lepa gesta, hvala vsem. Vendar pa jaz ne pijem piva," je dejal Poom in se slikal s steklenico piva.

Pascal Chimbonda, desni bočni igralec Tottenhama je pred dvemi leti nosil dres Wigana, ki se je takrat uvrstil v Premiership. Na festivalu piva v Wiganu istega leta so točili pivo Chimbonda. Bil je med najcenejšimi pijačami. So tudi obratni primeri. John Jensen v 98 nastopih za londonski Arsenal ni zadel niti enkrat. Navijači topničarjev so mu skandirali: "Tu bomo, ko boš zadel." Zadel je v 99. tekmi, navijači pa so izdelali majice na katerih je pisalo: Bili smo tu, ko je Jensen zadel. Jensnov nadimek je Faxe, po priljubljenem danskem pivu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.